Bitcoin komt op stoom: uitbraak kan leiden tot 11.000 dollar – BTC Nieuws

Bitcoin heeft positieve momentum weer te pakken. Op dit second staat de teller op 9.500 dollar (eight.560 euro), een stuk hoger dan het dieptepunt op dinsdag. Komt 10.000 dollar (9.012 euro) weer in beeld?

Uitgebroken uit falling wedge

Deze omkeer komt door het uitbreken van de koers uit een falling wedge. Dat zijn de twee blauwe dalende trendlijnen die naar elkaar toe lopen op de grafiek hieronder. Een falling wedge is koersformatie die vaak leidt tot een koersstijging. Woensdag brak de koers uit en in de afgelopen dagen is het bitcoin gelukt om tot boven 9.500 dollar (eight.560 euro) uit te komen).

Op de grafiek hieronder zie je de bitcoin koers uitgedrukt in . Elke candle stelt vier uur voor.

Driehoek kan kan koers flink opschudden

Maar we zijn de ene koersformatie nog niet uit of er dient zich weer een andere aan. Je kijkt nu naar dezelfde grafiek, maar dan iets uitgezoomd. Bitcoin beweegt zich nu in een symmetrische driehoek, en een uitbraak daaruit kan een flinke affect hebben op de koers.

Het koersdoel uit een symmetrische driehoek is even groot als de ‘opening’ van de driehoek aan de linkerkant. In dit geval betekent het dat de koers kan gaan stijgen tot boven 11.000 dollar (9.913 euro) of dalen tot internet iets boven 7.000 dollar (6.308 euro).

Dat zijn flinke marges, maar we moeten ook niet vergeten dat de koers van bitcoin erg beweeglijk is. Neem bijvoorbeeld de beweging op 13 mei. In nog geen dag steeg de koers met meer dan duizend dollar, naar bijna 10.000 dollar! Zo’n beweging, omhoog of omlaag, kan binnenkort ook gebeuren bij de uitbraak uit de driehoek.

Maandafsluiting boven 9.300 dollar

Het is het laatste weekend van mei, en daarom is het interessant om de maandcandles er ook bij te pakken. Hoe gaat bitcoin de maand afsluiten? Als de koers deze maand boven 9.300 dollar (eight.381 euro) afsluit, dan is dat een heel positief teken. Dat zie je op de grafiek hieronder.

Het is bitcoin namelijk sinds augustus vorig jaar niet gelukt om boven dit niveau te komen. Op maandniveau is 9.300 dollar dus een sterke weerstand. Lukt bitcoin nu wel om de maand daarboven af te sluiten, dan is dat dus een erg positief teken.

Wat doet de bitcoin koers op korte termijn?

Maar even terug naar de korte termijn, wat gaat de bitcoin koers dit weekend doen? We schetsen weer twee situation’s voor jou: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
Bij een uitbraak uit de driehoek komt bitcoin meteen een belangrijke barriere tegen. Dat is de groene balk, op 10.000 dollar (9.012 euro). Daar ondervindt de koers waarschijnlijk eerst weerstand.

Pas als de koers boven deze weerstand van 10.000 dollar komt, mogen we onze ogen richten op 11.000 dollar (9.913 euro).

Bearish
Zakt de koers, dan is de onderkant van de driehoek de volgende ondersteuning. Die bevindt zich nu ongeveer op eight.800 dollar (7.930 euro).

About Tom Greenly

Check Also

Filecoin Founder Accuses Justin Sun of Spreading Lies About FIL Tokens as Fresh Dumping Allegations Emerge

Juan Benet, a founder at Filecoin, is attacking Justin Sun for spreading utterly false accusations …

Chainlink Could Follow Bitcoin and Go Parabolic if It Breaks One Key Level

Chainlink and different altcoins have been severely underperforming Bitcoin all through the previous few days, …

bbw sex