10.000 dollar is nog lang niet de top voor Bitcoin, blijkt uit data van BitMEX – BTC Nieuws

Het lijkt erop dat het bitcoin deze maand niet meer lukt om de 10.000 dollar te halen. Maar is dat erg? Volgens data van BitMEX blijkt dat 10.000 dollar nog niet eens de top is. Daarnaast kijken we in deze analyse ook naar de falling wedge, die bitcoin naar 9.700 dollar kan duwen.

Falling wedge kan uitbreken

Eerst nog even een terugblik op gisteren, toen we de falling wedge bespraken. Deze koersformatie lijkt nu echt bijna op uitbreken te staan.  In dat geval is een stijging richting 9.700 dollar (eight.883 euro) mogelijk. De grafiek hieronder toont de dagkoers van bitcoin, uitgedrukt in .

We zoomen een beetje in op de grafiek. Nu staat elke candle voor vier uur in plaats van een dag. Je ziet dat de laatste candle tegen de bovenste trendlijn aanschuurt. Lukt het bitcoin om uit te breken? Dan kan de koers in korte tijd naar 9.700 dollar (eight.883 euro) schieten. Dat is overigens helemaal niet vergezocht, na 11 mei maakte de prijs ook zo’n beweging omhoog.

Nog meer uitzoomen

De laatste weken is de koers van bitcoin erg beweeglijk. Maar de bewegingen op korte termijn zijn eigenlijk maar ruis. Soms is het beter om de grafiek wat uit te zoomen om het grote plaatje te zien. Daarom kijken we nu eens naar de weekgrafiek van bitcoin. Je kijkt naar de koers van bitcoin van april 2019 tot en met nu.

En eigenlijk zijn dan slechts twee zones van belang, de rode weerstand en de groene ondersteuning.

De rode weerstand is rond 9.800 dollar (eight.959 euro). Twee weken geleden, de derde candle van rechts, lukte het bitcoin niet om boven dit niveau uit te komen. De week erna dook de prijs arduous omlaag.

Bitcoin kwam toen precies uit bij de groene ondersteuning, eight.500 dollar (7.767 euro). Dit is een sterke zone, in heel mei is de koers nog niet onder deze prijs gekomen. Deze week lijkt de koers weer wat te stijgen.

Lukt het bitcoin om naar de rode zone te gaan? Als de uitbraak uit de falling wedge lukt dan is dat goed mogelijk.

Volgens BitMEX funding was dit nog niet de top

Een andere indicator laat zien waarom de koers nog verder kan stijgen. Als we kijken naar de funding price op BitMEX, dan lijkt het erop dat de 10.000 dollar van 7 mei nog niet de top is.

Op BitMEX kan je handelen in bitcoin futures. Daarmee speculeer je op het koersverloop van bitcoin. Je kan speculeren op een stijging (longpositie) of een daling (shortpositie).

Elke eight uur berekent BitMEX rente op de posities. Soms moet iemand met een lengthy rente betalen aan een quick. In dat geval is er sprake van positieve rente. Betaalt een quick rente aan een lengthy, dan is er een negatieve rente. BitMEX berekent deze rente om de bitcoinprijs op BitMEX in lijn te houden met de bitcoinprijs op andere platformen.

Leuk, maar hoe gebruik je dat in je technische analyse? Een positieve rente komt het meest voor wanneer bitcoin een top bereikt. Dat zie je op de grafiek hierboven goed aan de pijlen. Elke keer als bitcoin een top bereikt, betalen de longs aan de shorts. Zulke momenten zijn dus heldere verkoopsignalen.

Kijk je naar de grafiek, dan lijkt bitcoin met 10.000 dollar een top bereikt te hebben. Maar de rente op BitMEX maakt geen grote uitschieter naar boven. Volgens deze indicator is de (voorlopige) top dus nog niet in zicht. Tienduizend dollar lijkt dus nog niet het eindstation te zijn!

Er wordt meer bitcoin vastgehouden

Het is ook interessant om de data van de bitcoin blockchain erbij te pakken. Meer dan 60 procent van alle bitcoin staat al meer dan een jaar onbewogen op de blockchain. Veel investeerders zijn hun bitcoin dus aan het vasthouden. Dat is positief, need dat betekent dat investeerders en merchants het vertrouwen hebben dat de koers nog verder kan stijgen.

De laatste keer dat dit proportion zo hoog was, was in start 2016. Dat was het start van een verse bull run richting bijna 20.000 dollar.

 

About Tom Greenly

Check Also

Great Time For LINK Rally, Hints Analyst As Price Rebounds 20%

The analyst who appropriately predicted a significant drop within the LINK value earlier this September …

Twitter says it has beefed up security after July hack led to flood of bitcoin tweets

Twitter stated Thursday that it has been including security instruments and ramping up coaching for …

bbw sex