Bitcoin technische analyse: dalende trend, maar 9.700 dollar nog steeds mogelijk – BTC Nieuws

Bitcoin bevindt zich al dagen in een dalende pattern. Lukt het bitcoin om het tij te keren? Kijken we naar de grafiek, dan zien we ook een aantal positieve indicatoren. Zelfs 9.700 dollar kan weer mogelijk zijn in de komende dagen.

Lagere toppen en lagere bodems

Dat de koers in een dalende pattern zit, zie je op de grafiek hieronder. Elke candle op de grafiek stelt een dag voor.

Na de bodem van maart stijgt de koers snel. Bitcoin maakt hogere bodems (HB) en hogere toppen (HT). Toen de prime rond 10.000 dollar (9.158 euro) werd bereikt, sloeg het sentiment echter om.

De prijs zakte, en steeg opnieuw. Maar nu was de prime lager dan de vorige prime (LT). Ook de bodems zijn op dagniveau lager dan de vorige bodems (LB). De pattern is omgeslagen van positief naar negatief.

CME Hole kan koers naar 9.200 dollar duwen

Dat klinkt niet positief, maar op korte termijn kan de koers nog wat stijgen. Tijdens het weekend is er namelijk weer een gat in de grafiek ontstaan bij CME Group. Bij CME Group kan je handelen in bitcoin futures. Deze beurs gaat in het weekend dicht, maar ondertussen beweegt de bitcoin koers op beurzen zoals Bitstamp en BTC Direct gewoon verder.

Tijdens het weekend daalde de koers. Daardoor is de openkoers van CME Group op maandagnacht lager dan de slotkoers van vrijdagavond. Dat zie je op onderstaande grafiek terug. Hyperlinks zie je de koers op CME Group, rechts op Bitstamp.

De theorie gaat dat investeerders zo’n gat graag willen vullen. Of in andere woorden, de koers moet in de dagen erna de waarde binnen het gat gaan opzoeken. En dat moet binnen de openingstijden van CME Group gebeuren.

Dit gat bevindt zich nu tussen 9.zero40 dollar (eight.280 euro) en 9.200 dollar (eight.426 euro). Het is goed mogelijk dat bitcoin deze waarde binnenkort opzoekt.

Falling wedge kan koers naar 9.700 dollar stuwen

We kijken nog steeds naar dezelfde periode, maar nu stelt elke candle op de grafiek een dag voor.

Op de daggrafiek vormt de koers een falling wedge. Dat betekent dat de prijs zich beweegt tussen twee dalende trendlijnen die elkaar opzoeken. Bij een uitbraak aan de bovenkant is een falling wedge een positief teken. Het koersdoel is dan zo groot als het start van de falling wedge aan de linkerkant.

In dat geval betekent dat de koers kan stijgen naar 9.700 dollar (eight.883 euro) in de komende dagen.

Wat kunnen we verwachten van de koers?

Het kan dus meerdere kanten opgaan. Bitcoin bevindt zich nog steeds in een dalende pattern, maar vanwege de CME Hole en de falling wedge sluiten we een stijging ook niet uit. Daarom beschrijven we twee state of affairs’s: positief (bullish) en negatief (bearish).

Bullish
Om de ondersteuningen en weerstanden beter te kunnen zien kijken we weer naar de koersgrafiek per vier uur.

Wordt de CME Hole maximaal gevuld, dan kan de prijs stijgen naar 9.200 dollar (eight.426 euro), dat is de onderste groene balk op de grafiek hieronder. In dat geval breekt de koers ook uit de falling wedge, en kan de prijs doorschieten naar 9.700 dollar (eight.883 euro). Dat is de bovenste groene balk hieronder.

Bearish
Voor het negatieve state of affairs zoomen we wat uit op de grafiek. Elke candle stelt nog steeds vier uur voor, maar je kijkt naar eind februari tot en met nu.

Daalt de koers, dan is eight.500 dollar (7.800 euro) de volgende belangrijke ondersteuning. Op de grafiek zie je dit aan de oranje balk. Eind februari en start maart is eight.500 dollar de een-na-laatste ondersteuning geweest voor de grote drop naar three.800 dollar.

De volgende zone die dan in beeld komt is 7.800 dollar (7.140 euro), dat is de rode balk op de grafiek. Dit was de laatste ondersteuning geweest van start maart.

Helemaal hyperlinks op de grafiek zie je dat de koers vrijwel in één keer van eight.500 dollar naar 7.800 dollar is gegaan. En toen bitcoin weer steeg schoot de prijs in één keer omhoog van 7.800 dollar naar eight.500 dollar. Er bestaat dus vrijwel geen assist tussen beide zones. Breekt bitcoin dus onder de eight.500 dollar, dan kan het wel eens snel gaan.

About Tom Greenly

Check Also

COVID-19 made Bitcoin more appealing to investors

A survey by Grayscale Investments signifies that the COVID-19 pandemic has elevated investor urge for …

Singapore’s Biggest Bank Reportedly Plans Bitcoin Trading—How Would BTC React?

DBS Bank Ltd is seeking to provide help for Bitcoin because it seems to capitalize on …

bbw sex