Uitbraak uit deze Bitcoin trendlijn zorgt voor begin bull market – BTC Nieuws

Na dagen van vuurwerk beweegt bitcoin zich weer wat rustiger. Of maakt de koers zich juist op voor een volgende grote beweging? Stilte voor de storm klinkt als een cliché, maar bitcoin maakt dat meestal wel waar. Wat kunnen we van de komende dagen verwachten?

Deze driehoek brengt bitcoin tot 11.500 greenback

Je kijkt hieronder naar de bitcoin koers, uitgedrukt in . Elke candle op de grafiek stelt vier uur voor.

Op dit second beweegt de bitcoin koers zich in een driehoek. Breekt de prijs aan de bovenkant uit? Dan is het koersdoel even groot als de ‘opening’ van de driehoek, aan de linkerkant. In dit geval betekent dit dat 11.500 greenback (10.500 euro) mogelijk is in de komende dagen.

Een neerwaartse uitbraak betekent dat de prijs weer terug kan zakken richting eight.600 greenback (7.860 euro). Dit komt overeen met de laagste prijs van bitcoin begin deze maand.

Golden cross nu echt een feit

Maar of de koers zal dalen is de vraag. Op dit second is de golden cross op de bitcoingrafiek namelijk definitief een feit. Dat zie je op de grafiek hieronder terug. Elke candle op de grafiek stelt nu één dag voor. Je kijkt naar de koers van maart 2019 tot en met nu.

De rode lijn op de grafiek is het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen 50 dagen, ofwel de 50-dagen Transferring Common. De groene lijn is de 200-dagen Transferring Common.

Stijgt de rode lijn boven de groene lijn, dan is er sprake van een golden cross. En dat is vaak een goed teken voor de langere termijn. Het betekent namelijk dat bitcoin zich opnieuw in een stijgende development bevindt.

Om dat te begrijpen kunnen we misschien het greatest eens helemaal uitzoomen op de grafiek. Elke candle stelt nog steeds een dag voor, maar je kijkt naar vrijwel heel de historie van de bitcoinkoers. Van de zomer van 2010 tot en met nu.

Te klein? Klik dan op de grafiek om hem te vergroten.

Over het algemeen is het simpel. Bevindt de rode lijn zich boven de groene lijn? Dan is er sprake van een bull market, een periode waarin de koers langdurig stijgt. Als de rode lijn zich onder de groene lijn bevindt, dan spreek je juist van een bear market. In deze periode dalen de koersen juist meer.

Als de 50-dagen Transferring Common dus voor langere periode boven de 200-dagen Transferring Common blijft, dan kan het zomaar zijn dat bitcoin nu aan een nieuwe bull market is begonnen.

Bitcoin schuurt tegen trendlijn

Naast de golden cross is er nog iets spannends gaande. Al een tijdje schuurt bitcoin tegen een lange dalende trendlijn aan.

Deze trendlijn tekenen we van de prime van eind 2017 tot over de toppen van 2019. In februari lukte het bitcoin bijna om de lijn te raken, maar de uitbraak van het coronavirus gooide roet in het eten. Vlak voor de bitcoin halving mislukte een nieuwe poging.

Is driemaal scheepsrecht? Dan is dat een ander positief signaal dat een nieuwe bull market is aangebroken.

 

Wat verwachten we van de bitcoin koers?

We zoomen weer wat in op de grafiek. Je kijkt nu naar de bitcoinkoers van begin dit jaar tot en met nu. Elke candle op de grafiek stelt vier uur voor. Zoals altijd hebben we weer twee state of affairs’s voor jou: positief (bullish) en negatief (bearish).

Bullish

Breekt bitcoin uit de driehoek? Dan is 10.500 greenback (9.595 euro) een belangrijke weerstand, dit is de hoogste prijs van dit jaar tot nu toe. Het koersdoel van de driehoek is zoals besproken 11.50 greenback (10.490 euro)

Bearish 

Als de koers daalt, is eight.500 greenback (7.760 euro) de belangrijke ondersteuning. Dat is de rode balk op de grafiek. Begin mei veerde de koers ook omhoog bij deze prijs.

About Tom Greenly

Check Also

COVID-19 made Bitcoin more appealing to investors

A survey by Grayscale Investments signifies that the COVID-19 pandemic has elevated investor urge for …

Singapore’s Biggest Bank Reportedly Plans Bitcoin Trading—How Would BTC React?

DBS Bank Ltd is seeking to provide help for Bitcoin because it seems to capitalize on …

bbw sex