Bitcoin laat Golden Cross zien – Stijging naar $10.500? – Newsbit.nl

Bitcoin laat een golden cross zien tussen de belangrijkste voortschrijdende gemiddelden en daarom vragen investeerders zich af of er een sterke prijsstijging richting de $10.500 in de maak is.


De Golden Cross

De Bitcoin prijs verhandelt de afgelopen vrij stabiel. De munt heeft afgelopen week namelijk veel moeite gehad om boven de $9.900 grens uit te komen en de psychologische $10.000 grens te testen.

Dinsdag deed Bitcoin opnieuw een poging om de $10.000 te bereiken toen de prijs snel steeg tot $9.900. (Dit kwam waarschijnlijk omdat een fout in de BitMEX-handelsengine ervoor zorgde dat de change bijna een uur offline ging.) BTC wist niet door de weerstand te breken en zakte daarna weer terug richting de $9.700.

We zeggen vaker dat wanneer er een lange periode van stabiliteit is er grote volatiliteit aan zit te komen. Ook nu kan dit weer het geval zijn. Bitcoin bevindt zich namelijk op een cruciaal punt waarbij er een golden cross gedrukt kan worden. Sommige merchants zijn van mening dat BTC hierdoor richting de $10.200 tot $10.500 kan stijgen. Anderen zijn echter van mening dat de koers zal dalen tot $eight.900 waardoor de koers de relaxation van het jaar een langdurige zijwaartse prijsactie zal laten zien.

Als we naar de dagelijkse grafiek kijken, zien we dat Bitcoin hogere dieptepunten blijft behalen en boven de stijgende trendlijn van meerdere weken blijft. De prijsrange blijft verkrappen en dat betekent vaak dat er een grote transfer aan zit te komen. Een uitbraak met een groot quantity zou de prijs dan naar $10.200 kunnen brengen.


Betekent dit dat er een nieuwe bull run komt?

De afgelopen dagen hebben verschillende web sites veel aandacht besteed aan de naderende golden cross die binnen enkele dagen zal plaatsvinden. Dit is de zevende keer in de geschiedenis dat de voortschrijdende gemiddelden samenkomen dus het is een speciaal second.

Handelaren interpreteren de kruising tussen de voortschrijdende gemiddelden doorgaans als een bullish signaal, dus naarmate de golden cross dichter bij komt, zou de Bitcoin prijs een toename van de koopdruk kunnen zien. Dit zou een reden kunnen zijn om te verwachten dat de BTC koers boven de $10.000 uit zal komen. Wel moeten we opmerken dat een golden cross niet altijd wordt gevolgd door een prijsstijging.

Op dit second is het belangrijk om te kijken of BTC de weerstandszone van $9900 – $10.000 kan doorbreken. Als dit lukt lijkt de weg vrij richting de $10.500. Als ook dit niveau wordt doorbroken zal de prijs boven de dalende trendlijn uitkomen wat zeer bullish zou zijn.

 

About Tom Greenly

Check Also

After 150% TikTok Pump, Jake Paul Says Dogecoin (DOGE) Is “Gonna Go Crazy”

Neglect Bitcoin and Ethereum, Dogecoin (DOGE) has been on an absolute tear over the previous …

John McAfee Launches Ghost Phone Service to Supplement His Cryptocurrency

Two-time U.S. presidential candidate John McAfee has launched a privacy-centric mobile phone knowledge service. McAfee …

bbw sex