Technische analyse: haalt Bitcoin vandaag weer de 10.000 dollar? – BTC Nieuws

Een haartje! Zoveel scheelde het dat bitcoin vandaag de 10.000 greenback aan had geraakt. Maar web voordat we de champagneflessen konden ontkurken daalde de koers weer. Jammer, we hadden er wel zin in. Wat kunnen we de komende dagen van bitcoin verwachten?

CME Hole gevuld

De bitcoinkoers is op zondag arduous gedaald, web voor de bitcoin halving. Dat kan je goed zien als je op onze koersgrafiek kijkt, of op die van Bitstamp.

Maar op CME Group zag je deze daling niet. CME Group biedt bitcoin futures aan, daarmee kan je speculeren op een prijsdaling of een prijsstijging. In het weekend is CME Group echter gesloten. Op dat second heeft bitcoin daar geen koers.

En dan kunnen er uncommon situaties ontstaan, zoals een ‘gat’ in de koers. Dat noem je ook wel een hole.

Deze hole zie je duidelijk op de grafieken hieronder, we geven hem aan met een ovaal op beide grafieken. Hyperlinks zie je de grafiek van CME Group, rechts de bitcoinkoers grafiek van Bitstamp. Elke candle op de grafiek stelt een uur voor.

De theorie gaat dat investeerders zo’n gat graag willen vullen. Of in andere woorden, de koers moet de dag erna de waarde binnen het gat gaan opzoeken. En dat gebeurt binnen de openingstijden van de CME Group.

Dit is dan ook gebeurd, de koers heeft het gat van CME Group helemaal opgevuld. Dat koste bitcoin in totaal nog geen vier dagen.

Eindelijk uitbraak?

We zoomen wat uit op de grafiek en concentreren ons op de dollarkoers van Bitstamp. Elke candle op de grafiek stelt een week voor, en je kijkt naar de koershistorie van eind 2017 tot en met het heden.

De twee lijnen zijn twee voortschrijdende gemiddelden, ofwel shifting averages. De rode lijn is de 50-weken Transferring Common, de groene lijn de 200-weken Transferring Common. Deze lijnen worden vaak gebruikt in de technische analyse, als een soort dynamische weerstand en ondersteuning.

In het verleden is de 200-weken Transferring Common een sterke ondersteuning gebleken. Nog altijd stuitert de koers omhoog wanneer het de groene lijn raakt. Dat gebeurde in eind 2018, maar ook in maart toen de economie geraakt werd door de uitbraak van het coronavirus.

De 50-weken Transferring Common is het punt waarop de koers vaak wat moeite heeft. In 2019 remde de groei van de koers daar dan ook wat af, dat geven we aan met de eerste cirkel. Ook dit jaar stagneerde de groei rond de 50-weken Transferring Common. Maar nu lijkt de koers ondersteuning gevonden te hebben. Op naar 10.000 greenback en hoger?

When unsure, zoom out

Je kijkt nog steeds naar dezelfde periode, maar we zoomen uit tot maandniveau. Dat geeft ons een nog duidelijker beeld van de weerstanden en de ondersteuningen.

De blauwe lijn op de grafiek is 9.300 greenback (eight.620 euro). Het is bitcoin tot nu toe nog maar zeven keer gelukt om boven dit niveau te eindigen.

Al sinds oktober 2019 heeft bitcoin moeite om de maand boven 9.300 greenback af te sluiten. Het blijkt telkens nog een sterke weerstand. Lukt het deze keer wel? Dan is dat een erg positief signaal voor de komende maanden.

Onze verwachting van de bitcoin koers

Maar wat kunnen we verwachten van de komende dagen? We zoomen weer in op de grafiek hieronder, elke candle stelt een dag voor. 

Bullish
Vandaag deed bitcoin al een poging, wie weet lukt poging twee richting 10.000 greenback (9.270 euro) nu wel. Voorlopig is dit nog een vrij sterke weerstand, op de grafiek geven we dit niveau aan met de oranje balk.

Hierna komt 10.500 greenback (9.731 euro) in beeld, dat is de groene balk op de grafiek.

Bearish

Eind april was 9.200 greenback (eight.523 euro) nog een weerstand, nu kan het juist dienen als een ondersteuning. Op de grafiek geven we deze zone aan met de rode balk. Daalt de koers, dan kan dit de volgende zone zijn.

 

About Tom Greenly

Check Also

Analysts Fear a Bitcoin Drop Towards the $9,600 CME Gap as Price Plunges

Bitcoin might quickly transfer in the direction of the essential CME futures hole at $9,600, …

How The Dollar (DXY) Index Is Responsible For Today’s Bitcoin Carnage

Bitcoin value is down $800 in simply over 24 hours, and elsewhere within the finance …

bbw sex