Handelsvolume bitcoin in aanloop van halving bijna net zo hoog als in 2017 – BTC Nieuws

Weet je het nog? Eind december 2017 bereikte bitcoin een recordprijs van 19.892 greenback (16.727 euro) op Coinbase. In Zuid-Korea haalde bitcoin zelfs 23.00zero greenback, vanwege hogere premiumprijzen. In april en mei dit jaar wordt er bijna net zoveel gehandeld in bitcoin als toen. En dat is positief nieuws, zeker in aanloop van de bitcoin halving.

File-drukte op verschillende beurzen

Volgens Longhash werd er in april alleen voor 2,528 miljoen aan BTC verhandeld. Dat is een stuk hoger dan in januari 2018, toen Binance een handelsvolume van 816.00zero bitcoin noteerde.

Coinbase verwerkte in verhandelde in april 2020 juist 118.00 bitcoin minder dan in januari 2018. Maar ook dat is nog steeds een goede prestatie. Zeker gezien de bitcoin koers nu een stuk lager is dan 19.00zero greenback.

Het hoge quantity op de spotmarkt laat zien dat investeerders nog steeds bitcoin aan het opsparen zijn. Exchanges zoals Bitstamp, Binance en Coinbase zien een hoger handelsvolume in april en mei dit jaar dan in de eerste twee maanden van dit jaar.

Met de spotmarkt bedoelen we de beurs waar je direct een activa kan kopen, zoals bitcoin. Investeerders kopen bitcoin met eigen geld en niet met schuld of met een hefboom. Het handelsvolume op de spotmarkt geeft je daarom een helder inzicht op de huidige vraag naar bitcoin.

Interesse op futuresmarkt stijgt ook

Naast de spotmarkt bestaat er ook de futuresmarkt. Met het kopen van een bitcoin futurescontract koop je vaak niet direct bitcoin, maar speculeer je op de prijs over een bepaalde periode, bijvoorbeeld een maand. Ga je lengthy, dan gok je op een prijsstijging. Bij een brief ga je uit van een prijsdaling.

Ook het quantity op de futuresmarkt stijgt in aanloop van de bitcoin block halving. Hieronder zie je de openstaande futurecontracten op de beurs CME Group. Sinds midden april bevindt de waarde van alle openstaande contracten zich in een stijgende lijn.

 

About Tom Greenly

Check Also

Bitcoin prijs stagneert rond $11k terwijl UNI de show steelt – Newsbit.nl

De Bitcoin prijs ondervindt nog steeds weerstand bij $11Okay, omdat merchants hun aandacht richten op …

Bitcoin price volatility expected as 47% of BTC options expire next Friday

The open curiosity on Bitcoin (BTC) options is simply 5% quick of their all-time excessive, …

bbw sex