Bitcoin (BTC) open interest opties meer dan $1 miljard, investeerders verwachten daling BTC koers – Crypto Insiders

Het open interest van bitcoin (BTC) opties is de afgelopen dagen behoorlijk gestegen. Uit knowledge van Skew blijkt dat dit voor het eerst in de historie meer dan $1 miljard is.

Skew haalt de knowledge vandaan bij de grote exchanges LedgerX, Bakkt, OKEx, CME en het voormalig Nederlandse Deribit. Op de grafiek is duidelijk te zien dat de waarde van de openstaande contracten de afgelopen tijd sterk is toegenomen en uiteindelijk de $1 miljard is gepasseerd:

Op Deribit is het open interest veruit het hoogst, daar staat het open interest op $903 miljoen. Bakkt ziet met $80.000 het laagste open interest van de exchanges.

Opties zijn derivaten waarmee een koper het recht krijgt om de onderliggende activa te kopen of verkopen voor een vooraf bepaald bedrag op een vooraf bepaalde datum. Een name optie geeft het recht tot een koop en een put optie geeft het recht om te verkopen.

De toename in het open interest lijkt voor te vloeien uit een toename in interesse in put opties. Hieruit kan worden opgemaakt dat investeerders mogelijk een prijsdaling verwachten na de aanstaande bitcoin halving.

In een reactie aan Coindesk laat CIO van Tyr Capital Arbitrage SP, Ed Hindi weten:

We zullen misschien een daling zien van 25% -35% vanaf de piek, maar we verwachten dat deze zal worden gevolgd door een periode van vary-certain buying and selling over een aantal maanden en vervolgens een geleidelijke beweging omhoog. De langetermijnhorizon voor bitcoin is extreem bullish, maar op de korte tot middellange termijn denken we dat we veel teleurgestelde spelers zullen zien,

Ditzelfde sentiment wordt gedeeld door Morgan Creek Capital CEO Mark Yusko. Hij verwacht tevens een daling na de halving. Daarna verwacht hij echter een stijging richting misschien wel de $400.000. 

About Tom Greenly

Check Also

New Bitcoin bull run? Whales and institutions accumulating, data shows

As the worth of Bitcoin (BTC) breaks previous $11,100 on Sep. 19, whale actions and …

How a Spoof Turned Into a Media Hype About Bitcoin Cash

An nameless Bitcoin Cash (BCH) supporter says he intentionally began a spoof which efficiently baited …

bbw sex