Bitcoin breekt uit! Na de halving naar 28.000 dollar? Technische analyse – BTC Nieuws

Het gaat laborious! Ook vandaag stijgt de bitcoin koers verder, op het second van schrijven is bitcoin meer dan 9.500 greenback (eight.810 euro) waard. En het wordt further spannend, need bitcoin kan uit een jarenlange trendlijn breken. En daarna kan het wel eens laborious gaan, zeker met de bitcoin block halving in het vooruitzicht.

Bitcoin schuurt tegen cruciaal niveau

Het wordt nu wel erg spannend. De bitcoinkoers schuurt namelijk tegen een belangrijk niveau aan, tussen 9.400 greenback (eight.720 euro) en 9.500 greenback (eight.810 euro). Deze zone geven we op de grafiek aan met de oranje balk.

Je ziet dat de oranje balk een sterke ondersteuning was geweest in de zomer van vorig jaar. En in oktober en november vorig jaar was dit niveau juist een krachtige weerstand, het lukte bitcoin niet om deze prijs te overstijgen.

Het lijkt nu dat bitcoin uit de zone is gebroken, maar de dag is nog niet voorbij en er kan nog van alles gebeuren.

Op meerdere fronten spannend

Je kijkt hieronder naar de bitcoin koers in van start 2017 tot en met nu. Al die jaren beweegt de koers van bitcoin zich tussen twee trendlijnen. En nu lijkt het erop dat bitcoin uit de driehoek gaat breken.

De zone rondom 9.400 greenback (eight.720 euro) en 9.500 greenback (eight.810 euro) is leuk om in de gaten te houden. Sluit bitcoin de dag boven 9.500 greenback? Dan is bitcoin na al die jaren eindelijk uit de driehoek gebroken.

Het koersdoel is dan zo groot als de opening van de driehoek. In een analyse eerder deze week las je dat 28.000 greenback (25.670 euro) dan een mogelijk doel is. Zeker met de aankomende bitcoin block halving is dat helemaal geen gekke gedachte. Tijdens de bitcoin block halving wordt de beloning van miners gehalveerd, van 12,5 bitcoins per transactieblok naar 6,25 bitcoins. Deze minerbeloning is tegelijkertijd de instroom van nieuwe bitcoins op de markt. De bitcoin halving heeft dus direct invloed op het nieuwe aanbod van bitcoins, en dus ook op de prijs. Need daalt het (nieuwe) aanbod, en blijft de vraag gelijk? Dan moet de prijs in theorie gaan stijgen.

Korte termijndoel is 10.600 greenback

Maar het doel op korte termijn is nu 10.600 greenback (9.850 euro). Dat komt omdat de koers gisteren uit een bull flag is gebroken. Dat zie je op de grafiek hieronder terug. Je kijkt naar de koers van april tot en met nu, elke candle op de grafiek stelt vier uur voor. 

Een bull flag is een koersformatie die in veel gevallen leidt tot een flinke stijging. Een bull flag herken je zo:

  1. Eerst maakt de koers een enorme beweging omhoog. Dat is de mast van de vlag.
  2. Daarna beweegt de koers zich tussen twee trendlijnen naar beneden.
  3. Breekt de koers aan de bovenkant uit? Dan is de stijging even groot als de mast van de vlag.

Gisteren brak de koers uit de vlag, maar de bitcoin prijs schoot niet direct door naar 10.000 greenback. In plaats daarvan testte bitcoin de bovenkant van de vlag nog. Die check blijkt succesvol, need de prijs stijgt vandaag verder door. Dat betekent dat de koers nog steeds potentie heeft om naar 10.600 greenback (9.850 euro), het koersdoel van de bull flag.

Onze verwachting van de koers

Spannend, wat gaat de koers de komende dagen doen? Zoals altijd schetsen wij twee situation’s, positief (bullish) en negatief (bearish).

  • Bullish: Bitcoin blijft boven 9.400 greenback (eight.720 euro) en 9.500 greenback (eight.810 euro). Daarmee kunnen we onze ogen richten op 10.600 greenback (9.850 euro), het koersdoel van de bull flag. Op de grafiek hieronder aangegeven met de groene balk.
  • Bearish: Wat als bitcoin onder 9.400 greenback (eight.720 euro) zakt? Dan komt eight.600 greenback (eight.000 euro) als eerste in zicht, op de grafiek aangegeven met de rode balk.

 

 

About Tom Greenly

Check Also

New Bitcoin bull run? Whales and institutions accumulating, data shows

As the worth of Bitcoin (BTC) breaks previous $11,100 on Sep. 19, whale actions and …

How a Spoof Turned Into a Media Hype About Bitcoin Cash

An nameless Bitcoin Cash (BCH) supporter says he intentionally began a spoof which efficiently baited …

bbw sex