Dit zijn de redenen waarom Bitcoin beter is dan goud – Newsbit.nl

Een Bloomberg-analist is van mening dat Bitcoin een betere investering is dan goud. Mike McGlone, de senior grondstoffenstrateeg van Bloomberg, blijft in zijn nieuwste Bitcoin-rapport optimistisch over de eerste cryptomunt en wijst op het voordeel dat het bezit ten opzichte van zijn rivaal, goud:

“In tegenstelling tot goud, zullen hogere prijzen geen stimulans zijn voor meer aanbod.”


Is het aanbod van Bitcoin onelastisch?

De analist vertelt dat wanneer er een grotere vraag is op de grondstoffenmarkt dit eigenlijk altijd tot hogere prijzen leidt. Dit leidt op zijn beurt weer tot een grotere productie van grondstoffen en prijsstabiliteit. Bovendien wordt de productiesnelheid van de Bitcoin volgende week gehalveerd.

Hoewel je dus zou kunnen zeggen dat het aanbod van de Bitcoin niet kan worden veranderd door een grotere vraag, gaat dit niet helemaal op. Het aantal BTC tokens dat op de markt verschijnt hangt natuurlijk deels af van de prijs. Lange termijn investeerders verkopen meer munten bij een hoge prijs.


Een excellent middel tegen inflatie

McGlone vertelt dat het bovenstaande, in combinatie met het anti-inflatoire karakter van de Bitcoin en de ongekende stimulansen van de centrale banken, een perfecte omgeving creëert voor Bitcoin om beter te presteren dan andere markten:

“Beperkt aanbod betekent dat adoptie de maatstaf is die ertoe doet, en de meeste indicaties blijven positief in een ongekende omgeving waar vrijwel elke centrale financial institution agressief liquiditeit toevoegt. Bitcoin is het perfecte middel tegen deze door de staat gecreëerde inflatie”


Daling in volatiliteit

De analist van Bloomberg wijst ook op een andere belangrijke statistiek die de kracht van Bitcoin aantoont. De volatiliteit van heeft een dieptepunt bereikt, de laatste keer dat de markt een dergelijke significante daling zag in de belangrijkste risicostatistiek, was vlak vóór de grootste bull run:

“Het dieptepunt in de volatiliteit van 180 dagen is een belangrijke maatstaf voor het signaleren van een bull markt.”

 

About Tom Greenly

Check Also

New Bitcoin bull run? Whales and institutions accumulating, data shows

As the worth of Bitcoin (BTC) breaks previous $11,100 on Sep. 19, whale actions and …

How a Spoof Turned Into a Media Hype About Bitcoin Cash

An nameless Bitcoin Cash (BCH) supporter says he intentionally began a spoof which efficiently baited …

bbw sex