Bitcoin breekt uit 8.300 dollar, indicator die stijging van 40 procent voorspelde kleurt groen – BTC Nieuws

Vandaag is bitcoin door de grens van eight.000 greenback (7.365 euro) gebroken, een stijging van meer dan vijf procent vergeleken met start deze week! Mocht bitcoin dit volhouden, dan is dit de zevende week op rij die in het groen wordt afgesloten. Wat kunnen we van de komende dagen verwachten?

Bitcoin boven belangrijke weerstand

Het is bitcoin gelukt om door een belangrijke weerstand te breken. Dat zie je terug op de grafiek hieronder. Je kijkt naar de bitcoinkoers uitgedrukt in , van maart vorig jaar tot en met nu. Elke candle op de grafiek stelt één dag voor.

De groene lijn die dwars door de grafiek loopt is het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen tweehonderd dagen. Of in TA-taal ook wel de 200-dagen Transferring Common genoemd. Dit gemiddelde zegt veel over de development op de langere termijn. Bitcoin staat met eight.100 greenback (7.470 euro) nu ruim boven de 200-dagen MA. Dat is een positief teken voor de komende maanden, zeker met de bitcoin block halving in het vooruitzicht.

Lange termijn nog steeds positief

Het totale plaatje wordt nog duidelijker wanneer we uitzoomen op de grafiek. Je kijkt nu naar de bitcoinkoers van eind 2018 tot en met nu. Elke candle op de grafiek stelt een week voor.

De onderste grafiek is de MACD, een indicator die het momentum van de koers laat zien.

De MACD is een afgeleide van een snelle MA (12-weekse Transferring Common) en een langzamere MA (26-weeks Transferring Common). In de meeste gevallen geeft de MACD de richting van de development aan: stijgen of dalen.

Doorkruist de blauwe lijn de oranje lijn? Dan zie je dat er groene balkjes vormen, de development is dan positief. In TA-taal wordt dat ook wel een bullish cross genoemd. In 2019 zorgde de eerste bullish cross voor een stijging van 335 procent, en start dit jaar steeg de koers met ruim 40 procent.

We zien nu dat de rode balkjes lichter kleuren. Dat betekent dat het negatieve momentum aan het afzwakken is. Blijft dit zo doorgaan? Dan kan de development omslaan naar een positief momentum. En dat is voor de lange termijn een heel goed teken, de koers kan dan de komende weken stijgen.

Wat gaat de bitcoin koers de komende weken doen?

Terug naar de korte termijn, wat gaat de koers de komende dagen doen? We beschrijven een positief (bullish) en een negatief (bearish) situation. Voor deze situation’s gaan we weer terug naar de vier uurs-grafiek, van eind februari tot en met nu.

Bullish
Het is bitcoin gelukt om door de eight.000 greenback (7.365 euro) te breken. Nu wordt het spannend, eight.500 greenback (7.821 euro) komt in zicht, de groene balk op de grafiek.

Bearish
Als de koers weer door eight.000 greenback zakt, dan wordt 7.800 greenback (7.175 euro) de eerste ondersteuning. Dat is de rode balk op de grafiek, op dit punt vond de koers in maart nog even ondersteuning voor de val naar three.800 greenback (three.500 euro).

Daalt bitcoin nog meer, dan is 7.400 greenback (6.800 euro) een realistisch niveau. De weerstand van start april kan dan een nieuwe bodem zijn voor bitcoin.

About Tom Greenly

Check Also

New Bitcoin bull run? Whales and institutions accumulating, data shows

As the worth of Bitcoin (BTC) breaks previous $11,100 on Sep. 19, whale actions and …

How a Spoof Turned Into a Media Hype About Bitcoin Cash

An nameless Bitcoin Cash (BCH) supporter says he intentionally began a spoof which efficiently baited …

bbw sex