Goed voor Bitcoin – Periode van extreme angst eindigt – Newsbit.nl

Het positieve sentiment lijkt vandaag nog niet geëindigd voor de Bitcoin. Een periode van extreme angst lijkt langzaam af te nemen nu de Crypto ‘Concern & Greed Index eindelijk groen knippert.


Bitcoin verlaat periode van extreme angst

Bitcoin investeerders hebben vandaag een reden om te vieren dat een belangrijke indicator eindelijk uit haar langste bearish fase ooit lijkt te komen. De Concern & Greed Index heeft na zeven weken een fase van ‘extreme angst’ verlaten.

De Concern & Greed-index is een getal van 1 tot 100 dat analisten vormen om aan te geven hoeveel angst er op de markt hangt. Dit doen de analisten uit verschillende factoren zoals volatiliteit, marktvolume en activiteit op sociale media. Hoe lager het getal is, hoe meer angst er is op de markt. Hoe hoger het getal is, hoe meer hebzucht er op de markt is. Het is dat verstandig om voorzichtig te zijn als investeerder.

“Met onze Concern and Greed Index proberen we je te redden van je eigen emotionele overreacties”, vatten de makers van de instrument samen op de officiële web site.

Vandaag zien we dat de index een cijfer van 28 aangeeft. Dit geeft aan dat er ‘angst’ is op de markt. Echter, 1 dag hiervoor lag de index op 21. Dat betekent dat de markt snel de extreme angst, die veroorzaakt is door het coronavirus, achter zich laat.


Andere positieve factoren

Dat de Concern & Greed index dus langzaam positief lijkt te worden is een goed teken. En dit is niet het enige positieve signaal die Bitcoin investeerders deze week zien.

De fundamentele factoren als de stijgende hashrate en de aankomende Bitcoin halving zijn zeer positieve tekenen. Daarbij komt dat steeds meer institutionele investeerders de cryptomarkt betreden. Hierdoor is Bitcoin erin geslaagd de negatieve gevolgen van het coronavirus om te keren, in tegenstelling tot de traditionele aandelenmarkt.

 

About Tom Greenly

Check Also

New Bitcoin bull run? Whales and institutions accumulating, data shows

As the worth of Bitcoin (BTC) breaks previous $11,100 on Sep. 19, whale actions and …

How a Spoof Turned Into a Media Hype About Bitcoin Cash

An nameless Bitcoin Cash (BCH) supporter says he intentionally began a spoof which efficiently baited …

bbw sex