Coronavirus zorgt niet voor minder vertrouwen in bitcoin in Friesland – Waldnet

Ruim 68% van de ondervraagden noemt bitcoin als cryptocoin waar ze het meest vertrouwen in hebben

Publicatie: 

ma 27 april 2020 16.25 uur

DRACHTEN – Door de coronacrisis is de waarde van bitcoin en andere cryptocurrency’s meer dan gehalveerd. De koersen van aandelen en goud gingen onderuit en namen bitcoin met zich mee. Inmiddels is de bitcoin koers hersteld en weer met 80 procent gestegen.

Maar wat betekent dit voor het vertrouwen van Friezen in bitcoin en andere cryptocurrency’s? Cryptobedrijf BLOX deed onderzoek onder 1370 respondenten waaruit blijkt dat Friezen positief zijn over bitcoin.

Friesland iets positiever dan relaxation van Nederland
Het vertrouwen van Friesland in cryptovaluta in het algemeen is ondanks het ineenzakken van de koers gelijk of zelfs groter geworden. Dat is opmerkelijk need het vertrouwen van alle Nederlanders is vooral gelijk gebleven. Inwoners van Friesland hebben dus meer vertrouwen in bitcoin dan de relaxation van Nederland. Slechts 31% geeft aan minder vertrouwen te hebben.

Friesland geeft voorkeur aan bitcoin,
maar minder dan relaxation van Nederland

Op de vraag in welke cryptomunt Friesland het meeste vertrouwen hebben wordt bitcoin het vaakst genoemd. Ruim 68% van de ondervraagden noemt bitcoin als cryptocoin waar ze het meest vertrouwen in hebben. Dat is lager dan het gemiddelde van de relaxation van Nederland. Meerdere antwoorden waren mogelijk in deze categorie. De high drie van Friesland wordt aangevuld door Ethereum (45%) en XRP (20%).

Op de lange termijn winst maken
Veruit het grootste gedeelte (63%) van de ondervraagden uit Friesland die cryptocurrency hebben, verwachten op de lange termijn (three+ jaar) winst te maken. Een kleiner deel (34%) wil binnen drie jaar winst uit hun investering halen. Slechts three% van de Friezen gebruikt crypto’s om goederen en diensten mee te betalen.

De meeste Friezen met bitcoin zijn man en tussen 26 en 35 jaar. Dat is jonger dan in de relaxation van Nederland.

Bitcoin is de allereerste digitale cryptomunt ter wereld. Investeerders kopen bitcoin om te speculeren op een waardestijging. Handelaren kopen bitcoins om te verhandelen voor andere cryptomunten.

About Tom Greenly

Check Also

New Bitcoin bull run? Whales and institutions accumulating, data shows

As the worth of Bitcoin (BTC) breaks previous $11,100 on Sep. 19, whale actions and …

How a Spoof Turned Into a Media Hype About Bitcoin Cash

An nameless Bitcoin Cash (BCH) supporter says he intentionally began a spoof which efficiently baited …

bbw sex