Traders halen massaal bitcoin (BTC) weg bij crypto-exchange BitMex – Crypto Insiders

Traders halen massaal bitcoin (BTC) weg bij crypto-exchange BitMex

Cryptocurrency-change BitMex merkt dat gebruikers massaal hun bitcoin (BTC) van de change afhalen. Tussen 13 maar en 9 april zijn er zo’n 225.025 BTC van de change afgehaald door gebruikers. Dit is een daling van 38%. Ondanks dat merchants de laatste tijd geneigd zijn minder gebruik te maken van gecentraliseerde platformen, ligt het bij BitMex web even wat anders. Gebruikers zijn alles behalve positief over het platform. Het gaat zelfs zo ver dat een influencer zijn volgers opriep om BitMex te vermijden. 

Op 13 maart was het platform voor 25 minuten offline. Dit kwam volgens BitMex doordat zij die dag met twee DDOS aanvallen te maken kregen en daarom offline moesten. De gebruikers geloven dit echter niet. Een dealer deed laatst zijn verhaal bij Cointelegraph en zei dat er de laatste tijd meer concurrentie is voor BitMex vergeleken met 2014. Namen als ByBit en Deribit komen hierbij naar boven. Het is daarom ook niet gek dat wanneer BitMex offline gaat, ook al is dit maar voor zo’n korte tijd, dit niet goed voor de naam is. Gebruikers zullen daarom alternatieven zoeken.

Een dealer heeft aangegeven dat BitMex een positie verkeerd heeft gesloten waardoor hij een verlies van 30 BTC voor zijn kiezen kreeg. Dit staat gelijk aan ongeveer $150.000. Traders zeggen nu dat het misschien beter is als brief-sellen helemaal verbannen wordt. CEO van Celsius Community (CEL) Alex Mashinsky zegt dat de flash crash een reden was dat merchants boos zijn. Hij zegt dat waarschijnlijk alle klanten die van de change af gaan dezelfde merchants zijn waarvan de posities verkeerd gesloten zijn tijdens de flash crash. Het is zo dat er meer exchanges zijn die precies dezelfde service bieden maar dan met veel meer mogelijkheden dan BitMex, hierdoor zal het voor BitMex moeilijk zijn deze klanten weer terug te krijgen.

BitMex is onlangs ook nog aangeklaagd wegens verdenking van het verkopen van ongeregistreerde effecten aan inwoners van de V.S.. Ook wordt hierbij vermeld dat BitMex is verdacht van het manipuleren van de koers van bitcoin. Het verlies van bijna 40% daarbovenop geeft maar aan wat voor maand BitMex op het second heeft. 

Vorig artikelBitcoin (BTC) kan terugzakken tot $1.200, aldus oprichter van Silk Street
Volgend artikelBitcoin (BTC) onderuit na check 50-dagen MA, chainlink (LINK) weer flink in de plus

About Tom Greenly

Check Also

New Bitcoin bull run? Whales and institutions accumulating, data shows

As the worth of Bitcoin (BTC) breaks previous $11,100 on Sep. 19, whale actions and …

How a Spoof Turned Into a Media Hype About Bitcoin Cash

An nameless Bitcoin Cash (BCH) supporter says he intentionally began a spoof which efficiently baited …

bbw sex