Bail outs moeten werkloosheid Amerika voorkomen, tijd voor bitcoin om op te staan – BTC Nieuws

Gary Cohn is voormalig economisch adviseur van het Witte Huis. Volgens hem zit Amerika nu in een volledige recessie en zal het biljoenen kosten om de komende werkloosheid op te lossen. Dat zei hij in een interview met CNBC.

Vorige week kondigde de Federal Reserve al aan om 700 miljard greenback in de economie te pompen, om staatsobligaties en hypotheekschulden op te kopen. Wat betekent dit voor bitcoin?

Aantal werklozen zal omhoog schieten

In december vorig jaar ging het nog goed met de Amerikaanse economie. Met three,5 procent bereikte de werkloosheid het laagste niveau in jaren. Maar al vanaf september vorig jaar zag je de eerste tekenen van een komende recessie. De Federal Reserve hervatte toen al het opkopen van miljarden aan activa, om de balansen van commerciële banken te vullen.

Het coronavirus gaf het laatste zetje richting de afgrond. Bedrijven liggen stil en de koersen van aandelen gaan flink naar beneden. Maar volgens Cohn is dit nog maar het start: ‘Het aantal werklozen zal omhoog schieten.’

Volgens cijfers van CNBC zal het werkloosheidspercentage stijgen tot boven de tien procent. In absolute aantallen gaat het dan om minimaal 32 miljoen werklozen.

Er komen nieuwe bailouts

Volgens Cohn is het dan ook onvermijdelijk dat er nieuwe bailouts (reddingsoperaties) komen. Om de Amerikaanse economie op gang te helpen is er nog veel meer geld nodig:

‘We moeten Amerikaanse arbeiders nu redden met bailouts. Ze willen werken, willen gaan werken als ze kunnen. Ze kunnen dat nu niet, krijgen te horen dat ze thuis moeten blijven en krijgen te horen dat ze niet moeten werken. ‘

Dit is waarvoor bitcoin is gemaakt

Cohn geeft toe dat het voortdurend verstrekken van kredieten de economie tot een puinhoop heeft gemaakt. De te hoge uitgaven worden door deze disaster alleen maar verergerd en dat heeft langdurige schade tot gevolg.

En dat vormt de brug naar bitcoin. Bitcoin is ontstaan na de vorige financiële disaster van 2008. Ook toen werd de geldkraan opengezet om instellingen te redden, toen waren het banken.

Een trace naar het bestaansrecht van bitcoin kunnen we vinden in het allereerste transactieblok van bitcoin. Daarin heeft Satoshi Nakamoto, de bedenker van bitcoin, een krantenkop van The Instances verwerkt:

Satoshi zag in 2008 al een gedecentraliseerde valuta als oplossing. Een munteenheid die niet onbeperkt bijgedrukt kan worden, zodat de munt zijn waarde blijft behouden. Deze recessie is de eerste echte take a look at voor bitcoin om zich te bewijzen.

About Tom Greenly

Check Also

Bitcoin Bros Are Directing Their Powerful Computers Toward Coronavirus COVID-19 Research

Creating and sustaining bitcoin and different main cryptocurrencies requires an enormous quantity of computing energy, …

In a Few Hours, a Crucial Bitcoin Candle Will Close: What To Watch For

In simply over 120 minutes as of the time of this text’s publishing, Bitcoin’s one-month …