Devaluatie euro,dollar en andere valuta zorgt voor bitcoin 50.000 dollar – BTC Nieuws

De waarde van bitcoin is de afgelopen weken ontzettend onerous gedaald. Dat heeft een heleboel verschillende redenen maar de belangrijkste is de onzekerheid vanwege het coronavirus. Bitcoin gedroeg zich eerder als een risicovolle investering dan een veilige waardeopslag.

Volgens Su Zhu, de CEO van Three Arrows Capital, kan bitcoin relatief snel op 50.000 dollar waard worden. Hij verwacht dat dit komt doordat opkomende markten grote problemen kunnen krijgen. Opkomende markten, maar ook de Europese, Amerikaanse, Canadese, Chinese language en Australische markten zien dat hun valuta aan devaluatie onderhevig is.

In het holst van de nacht maakte de ECB bekend dat ze 750 miljard euro in de economie pompen door obligaties op te kopen.

Tijd voor bitcoin

Su Zhu legde uit dat dit het second is waarop de meeste bitcoinmaximalisten en crypto-investeerders hebben gewacht. Veel landen hebben de waarde van hun valuta de afgelopen weken met 20% tot 30% zien dalen.

Tegelijkertijd wordt ook verwacht dat deze opkomende landen misschien niet kunnen voldoen aan hun betalingsverplichtingen.

Daarom verwacht Su Zhu dat als bitcoin niet verder zakt, het mogelijk is dat bitcoin relatief snel 50.000 dollar waard wordt.

Vrij vertaald:

Dit is in theorie het second waarop bitcoiners hebben gewacht. Verschillende opkomende markten prijzen nu een aanzienlijk risico op wanbetalingen door overheden. De USD zelf is ingesteld op een inflatoire koers, en deze zal moeilijk kunnen worden teruggedraaid. Als de BTC-markt deze niveaus vasthoudt, is 50.000 dollar relatief snel mogelijk.

Waardeopslag voor opkomende markten

Hij redeneert vanuit de theorie dat bitcoin wordt beschouwd als waardeopslag. Het is uiteraard helemaal niet zeker of bitcoin dat kan zijn, dat moet bitcoin de komende recessie nog bewijzen. Need het tegenovergestelde lijkt waar: bitcoin gedroeg zich de afgelopen weken juist als risicovoller dan aandelen.

Maar het tij lijkt te keren. De afgelopen twee dagen lijkt de koers van bitcoin een stuk stabieler.

Dit zou een goed second kunnen zijn voor bitcoin om te stijgen en te groeien in zijn rol als waardeopslag. Zeker als opkomende markten worden beïnvloed door paniek op de markt en door een dalende dollar.

Op dit second wordt bitcoin verhandeld tegen een koers van 5.400 dollar. Een stijging van 5% vergeleken met 24 uur geleden.

About Tom Greenly

Check Also

Bitcoin Bros Are Directing Their Powerful Computers Toward Coronavirus COVID-19 Research

Creating and sustaining bitcoin and different main cryptocurrencies requires an enormous quantity of computing energy, …

In a Few Hours, a Crucial Bitcoin Candle Will Close: What To Watch For

In simply over 120 minutes as of the time of this text’s publishing, Bitcoin’s one-month …