Cryptocoins 17 mrt 2020 Bitcoin herstelt verder, dit zijn de tekenen van vertrouwen – Want

We zagen eerder deze week dat de Bitcoin en andere cryptomunten zware koersdalingen incasseerden. Vandaag is dat anders. Wij bekijken hoe het herstel van de Bitcoin en andere cryptomunten aanhoudt. Daarnaast bekijken we welke tekenen van vertrouwen er in de markt zijn.

Actueel: Bitcoin en cryptomunten stijgen verder

We zagen vanmorgen al dat de Bitcoin en andere cryptomunten aan een sterk herstel bezig zijn. Nu we halverwege de middag zijn blijkt dat het herstel aanhoudt. De Bitcoin noteert nog steeds ruim eight% hoger dan vanmorgen en de meeste cryptomunten volgen dat voorbeeld. In onderstaand overzicht zie je de actuele situatie.

 

Aan het verloop van de cryptokoersen zien we de eerste tekenen van vertrouwen. De steady cash Tether (USDT) en USD Coin (USDC) verliezen namelijk. Dit kan erop duiden dat beleggers de veilige cryptomunten weer omruilen voor risicovollere reguliere cryptomunten. Er zijn echter meer tekenen die erop wijzen dat de Bitcoin verder zal stijgen.

Purchase the Bitcoin dip

Zo zien we dat de eerste investeerders eind vorige week al instapten. Zij proberen hierbij de Bitcoin op het laagste punt te kopen. Zo anticiperen ze op verdere koersstijgingen. Simplex noteert dat liefst 59,6% van de investeerders Bitcoin (BTC) kocht. Tether (USDT) en Ethereum (ETH) bezetten met respectievelijk 12,6% en 9,78% van de aankopen de tweede en derde plaats. Ruim een derde (33,29%) van de investeerders kwam uit Europa, dat daarmee de geografische ranglijst aanvoert. Ook lokaal is er dus vertrouwen.

Google registreert particuliere interesse

Een andere opvallende development zie je in de Google zoekresultaten. In de zoekvolumes zien we daarbij duidelijk dat mensen na de historische crash van afgelopen donderdag op zoek gingen naar alternatieve investeringsmogelijkheden. Ook hier blijkt de cryptomarkt aantrekkelijker dan andere zekerheden, zoals goud. In onderstaande grafieken zie je het verloop.

Op grond van de statistieken is duidelijk waar de geïnteresseerde investeerder zijn heil wil zoeken.

Bitcoin ondergewaardeerd?

Als laatste teken van vertrouwen zien we een technische analyse. Als we de marktwaarde afzetten tegen de reële waarde zien we dat de zogenaamde z-rating negatief is voor de Bitcoin. Dit betekent dat de munt ondergewaardeerd is. Inderdaad, daarmee wordt gesteld dat het een koopje is om op dit second Bitcoin te kopen. Nu zijn koopjesjagers natuurlijk altijd in de buurt om wat rendement te behalen, dus voor zover zij dit nog niet gedaan hebben ligt hun investering in de lijn der verwachting.

Hier moet je op letten als je overweegt te investeren

Natuurlijk hopen we dat de Bitcoin weer snel naar de waardes van eerder dit jaar terugkeert. Dit zou voor veel investeerders die deze dagen instappen een mooi rendement betekenen. Daar staat tegenover dat de financiële markt op dit second erg instabiel is. Dat dit tot fikse verliezen kan leiden hebben we de afgelopen dagen gezien. Daarom zetten we in deze bijdrage op een rij welke steunniveaus en weerstandskoersen je vandaag in de gaten moet houden om te bezien hoe de Bitcoin beweegt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de web site bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag free of charge in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de reside-koersen 24 uur per dag volgen als je actual-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:

Bitcoin herstelt verder, dit zijn de tekenen van vertrouwen

About Tom Greenly

Check Also

This El Salvador Village Adopts Bitcoin As Money

On the coast of El Salvador, lies a small rustic seaside city of three,000 locals, …

PlayStation Network tegoed kopen met Bitcoin? Dat kan nu bij KaartDirect.nl – PSX-Sense

Zoals je misschien al wel weet hebben wij een zustersite, genaamd KaartDirect.nl, waar je PSN …

bbw sex