Tyler Winklevoss betaalde 312 bitcoin in 2014 voor een ruimtereis – BTC Nieuws

Als de reguliere media bitcoin benoemen, dan wordt vaak geschreven over twee pizza’s die in 2010 met 10.000 bitcoins zijn betaald. tegen de huidige bitcoinkoers is dat meer dan 84 miljoen euro. Tyler Winklevoss heeft een soortgelijk second. In 2014 kocht hij een ticket voor een ruimtereis voor 312.5 BTC, destijds 230.000 euro. Die bitcoins zijn nu 2.637.500 euro waard.

Verschillende generaties

Er zijn natuurlijk wel wat verschillen tussen deze twee uitgaven. Ten eerste zit er vier jaar tussen, dat is in cryptotijd vergelijkbaar met vier generaties. Het tweede grote verschil is dat Tyler WinkleVoss een miljardair is, dus die paar miljoen voor ’s werelds duurste reis naar de ruimte zal hij wellicht minder voelen.

Winklevoss, die samen met zijn tweelingbroer Cameron de cryptocurrency beurs Gemini oprichtte, kocht het ticket in januari 2014. Hiermee heeft hij een stoel bemachtigd aan boord van het passagiersschip van Virgin Galactic. Als je die 312,5 bitcoin omrekent naar USD, dan kostte dit ticket hem destijds 250.000 greenback.

De bitcoins die Tyler aan de ruimterit heeft besteed, zijn in USD op dit second 2.637.500 euro waard. Ook al lijkt de bitcoinkoers nu in een neerwaartse spiraal te zitten, één bitcoin is nog steeds eight.424,97 euro waard. Vergelijk dat met januari 2014, toen kon je nog bitcoins kopen voor 633,52 euro.

Mocht je meer willen lezen over de Winklevoss broers en hun reis door bitcoinland, lees dan het boek Bitcoin Billionaires van Ben Mezrich.

Het pizza-second

De mede-oprichter van Gemini noemde de reis zijn “Bitcoin Pizza-second”, een verwijzing naar de beruchte eerste openbare transactie van bitcoin voor fysieke goederen.

In mei 2010 bood programmeur Laszlo Hanyecz gebruikers op het BitcoinTalk-discussion board 10.000 BTC aan in ruil voor twee pizza’s. Jeremy Sturdivant, onder de schermnaam Jercos, accepteerde het aanbod van Hanyecz en stuurde hem twee pizza’s van PapaJohn’s in ruil voor de bitcoins. Die transactie leek destijds niets betekenend en van lage waarde, maar achteraf bezien, heeft Hanyecz 84 miljoen euro betaald voor twee pizza’s. Dat is kennelijk de prijs die je moet betalen om te pionieren met de eerste echte bitcointransactie.

About Tom Greenly

Check Also

The Latest Surge in Crypto May Just Be Another Bear Market Fakeout

Crypto buyers have been in this place time and time once more. Bitcoin and the …

Block Lattice Architecture Or Blockchain? DLT or DAG? Europeans Rally on GDPR-Compliant, Open Source, Cross-Border Framework for Phone Application Development

A workforce of near 130 folks from 17 institutes, organisations and firms in Europe is …