Ethereum (ETH) Muir Glacier hard fork zorgt voor afname blocktijden van 25% – Crypto Insiders

De op 1 januari uitgevoerde hard fork van de Ethereum (ETH)-blockchain heeft het gewenste impact gehad. Dit blijkt uit information van block-verkenner Etherscan.

De Muir Glacier improve was enkel bedoeld om de problem bomb uit te stellen, en was niet bedoeld om andere grote upgrades door te voeren. De problem bomb zal er uiteindelijk voor moeten zorgen dat miners niet op de oude Ethereum-blockchain blijven minen nadat het Proof-of-Stake (PoS)-protocol is geïmplementeerd. Mocht je meer willen weten over de problem bomb, lees dan hier meer over de recente Muir Glacier hard fork.

Nu de mining problem is verlaagd doordat de problem bomb is uitgesteld, zijn de blocktijden, de periode tussen elk block dat aan de blockchain wordt toegevoegd, duidelijk afgenomen. Op de grafiek van Etherescan is te zien dat de blocktijden de afgelopen tijd flink toenamen maar dat een “ice age” is afgewend:

 

Waar het vlak voor de hard fork nog 17,16 seconden duurde voordat een block aan de blockchain werd toegevoegd, was dat vlak na de improve 12,96 seconden. Met een afname van de blocktijden van bijna 25% is Muir Glacier dus succesvol geïmplementeerd.

De snellere blocktijden betekenen ook meer beloningen voor ethereum miners. Op 1 januari werden er four.980 blocks aan de blockchain toegevoegd waarmee miners 10.237 ETH verdienden. Vlak na de hard fork stegen deze aantallen naar 6.570 blocks en 13.437 ETH, een stijging van 31% in block-beloningen.

Muir Glacier vond vlak na de Istanbul improve plaats. Dat beide upgrades niet tegelijk werden geïmplementeerd heeft te maken met het feit dat de problem bomb nog niet merkbaar was voor de miners toen Istanbul werd geactiveerd. Ethereum Cat Herders legde eerder uit:

De timing van wanneer de problem bomb merkbaar wordt, is moeilijk in te schatten. Bij de planning van Istanbul werd eerst geschat dat de bom pas medio 2020 merkbaar zou zijn. Dit impliceerde dat het veilig kon worden uitgesteld in de vervolgupgrade na Istanbul. Die schattingen waren echter onjuist.

De koers van bitcoin dipte op 2 januari even kort onder de $7.000, maar de bears verloren de strijd in deze zone. Toch was de dip positief in meerdere opzichten. Waarom? Lees het in de nieuwe wekelijkse analyse van Crypto Insider David!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Fb– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

About Tom Greenly

Check Also

Investeer vanaf nu in QTUM via crypto app BLOX! – BTC Nieuws

Cryptocurrency buying and selling app BLOX voegt de munt QTUM toe aan het assortiment. Vanaf …

Bitcoin komt dichter bij $11.000, Altcoins worden groen – Cryptonews

Bitcoin-prijs begon een gestaag herstel boven de weerstandsniveaus van $10.500 en $10.550. BTC overtrof zelfs …

bbw sex