Facebook gaat in beroep tegen vonnis bitcoin-zaak John de Mol – ThePostOnline

Facebook gaat in beroep tegen een vonnis over nepadvertenties voor bitcoinproducten. Het platform kreeg van een rechter in Amsterdam de opdracht om zulke reclames te weren wanneer mediatycoon John de Mol erin voorkomt. Ook moest Facebook aan hem vertellen wie er achter de advertenties zitten. De Mol had de zaak aangespannen. Het vonnis roept vragen op, zegt Facebook: “Zo moeten we bijvoorbeeld bij het filteren ook naar de touchdown pages op andere web sites kijken, terwijl deze niet onder onze controle staan.” Een ‘touchdown web page’ is de plek waar iemand terechtkomt na het klikken op een hyperlink.

John de Mol zegeviert – Facebook moet nepadvertenties over bitcoin weren

Facebook zegt dat het de nepadvertenties wel degelijk aanpakt: “Deze maand lanceren we ons meldformulier voor nepadvertenties in Nederland en dat gaat ons helpen bij het verbeteren van onze detectiemethoden.” Toch is misbruik volgens Facebook niet te voorkomen. “De mensen achter deze misleidende advertenties passen hun tactiek fixed aan om niet betrapt te worden.”

De Mol was naar de rechter gestapt omdat hij een einde wil maken aan de valse advertenties. Hij kreeg steun van onder anderen Jort Kelder, Eva Jinek, Humberto Tan en Marco Borsato. Hun foto’s werden ook gebruikt bij reclames, waarin zij mensen zogenaamd aanraden om ergens geld in te steken.

ANP

Het is echt waar: alleen met jouw hulp kan TPO.nl de komende jaren blijven bestaan. Neem daarom nu een abonnement op TPO+ al vanaf four euro per maand. Daarmee zorg je ervoor dat TPO.nl voor altijd on-line blijft.

En je krijgt er heel wat voor terug: exclusieve artikelen van bekende auteurs, een website die helemaal vrij is van reclamebanners, de mogelijkheid tot reageren en toegang tot het volledige TPO+-archief.

Dankzij jouw abonnement worden er steeds meer uitstekende artikelen van uitstekende auteurs gepubliceerd en kan de TPO-redactie blijven werken aan een uniek journalistiek geluid on-line.

Neem nu direct een jaarabonnement op TPO+ en treed ook toe tot de TPO-elite.

TPO.nl, the place the elite meet to learn.

Steun TPO

 

About Tom Greenly

Check Also

Timers’ Ongoing IPM Presale Will Help Tackle Challenges of the Next Industrial Revolution

For the first time in historical past, a human’s intrinsic ‘time worth’ is getting used …

Bitcoin Surges 7% This Week — Future Implications

Businessman opening his shirt and exhibiting his chest, double publicity with metropolis scape. getty This …

bbw sex