Fidelity experimenteert met cryptovaluta als beloning voor medewerkers – LekkerCryptisch


Vermogensreus Fidelity gaat Ethereum-tokens uitkeren aan haar medewerkers. De BTT-tokens zijn onderdeel van een intern loyaliteitsprogramma en kunnen worden verzilverd voor beloningen.

Adoptie

Ethereum

Fidelity is een grote vermogensbeheerder (meer dan 2.500 miljard euro in beheer) met meer dan 27 miljoen klanten wereldwijd. Het in Boston gevestigde bedrijf maakte het experiment pasgeleden wereldkundig through technisch associate TokenSoft.

In het kader van de pilot heeft Fidelity’s Heart for Utilized Know-how (FCAT) de handen ineen geslagen met TokenSoft om ERC-1404 tokens uit te geven aan medewerkers. ERC-1404 is een open supply token-standaard gericht op onder andere safety tokens. Het belangrijkste kenmerk ervan is dat er strenge restricties op de uitgifte en het gebruik van de tokens kunnen worden toegepast.

“De ERC-1404-standaard maakt het mogelijk om een digitale representatie van een asset op de Ethereum-blockchain te plaatsen mét de zekerheid dat de oplossing voldoet aan eisen rondom compliance”, schrijft TokenSoft.

Fidelity gebruikt de tokens in een besloten beloningsprogramma, ontworpen om medewerkers te stimuleren om interne evenementen, bijeenkomsten, en andere activiteiten bij te wonen.

In de context van (publieke) cryptovaluta is een terechte vraag waarom dergelijke ontwikkelingen related zijn om te noemen. De acceptatie van cryptovaluta als fenomeen staat nog in de kinderschoenen. Als die acceptatie vordert, zal dat met kleine stappen gaan. Bijvoorbeeld omdat een toonaangevend bedrijf ermee experimenteert. De technologie leert kennen. Medewerkers ervan leren wat een token is, en in aanraking komen met de instruments om met die tokens te werken. En het daar weer over kunnen hebben in hun eigen kringen.


Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met enterprise, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

About Tom Greenly

Check Also

Artikel: Zuid-Koreaanse crypto-exchange UpBit gehackt, bijna 50 miljoen dollar aan ethereum gestolen – Meester Bitcoin

De Zuid-Koreaanse alternate UpBit is gehackt en er is voor ruim $ 50 miljoen aan …

Breaking: cryptobeurs UpBit gehackt, bijna 50 miljoen dollar aan ether verloren – BTC Nieuws

De Zuid-Koreaanse cryptobeurs UpBit is gehackt. Dat maakt de trade zelf bekend in een assertion. …