Man tapt voor duizenden euro’s stroom af voor Bitcoin (BTC) mining – Bitcoin Magazine NL


Bitcoin (BTC) mining is duur. Wat doe je als zelf de stroom niet wil betalen? Dan faucet je voor duizenden euro’s aan energie af. Dat dacht een Iraanse-Belg die een kamer met mining van energie voorzag door elektriciteit van de buren. Dat meldt het AD.

Illegaal mining

Een onderhoudsploeg van het flatbouw ontdekte de bitcoin miners in 2017. Na het uitschakelen van de hoofdschakelaar, hoorde zij nog altijd apparaten draaien.

De advocaat zei hier tijdens de zaak het volgende over: ”Toen ze gingen kijken bleek er een kamer te zijn met zware pc om bitcoin te mijnen.” Op heterdaad betrapt dus. Het minen van bitcoin is niet strafbaar in België (en Nederland), maar het is door de hoge elektriciteitskosten bijna niet meer rendabel.

Met ‘free of charge’ stroom is dat echter een ander verhaal. Mede daarom zoeken ondernemers de goedkoopste, vaak groene, stroom op.

“Het gebruik van de computer systems is gigantisch. De verdachte had een schakelaar geïnstalleerd van 160 ampère om de pc draaiende te houden. Voor een gewoon gebouw is 40 ampère voldoende. Het verbruik was daarom zo hoog. De Belgische politie berekende dat hij voor 3000 euro per maand aftapte.”

Advocaat

Niet aanwezig

De beklaagde was niet aanwezig bij de rechtszaak. Na de huiszoeking is hij verhuisd. Vanuit het Belgische Oostduinkerke naar Brussel. De werd in beslag genomen. Er wordt 6 maanden cel geëist tegen. Om de aanklacht kracht bij te zetten werd ook verteld dat de verdachte al veroordeeld is voor verkeersovertredingen en medicine.

De uitspraak vindt plaats op eight november.

Bedankt voor het aanmelden!


About Tom Greenly

Check Also

These Massive Bitcoin Sell Walls on OKEX Could Spell Trouble for BTC

Bitcoin has seen a pointy in a single day selloff that led its worth to …

Chinese Leaders Back Regional Digital Currency Plan

Share Tweet Share Share Share Print E-mail The Official Financial and Monetary Establishments Discussion board …

bbw sex