Dit zijn de 5 Bitcoin (BTC) nieuwtjes om de week mee te beginnen – Bitcoin Magazine NL

In deze ochtendupdate pakken we er verschillende nieuwtjes bij. Onder andere de prijs van Bitcoin en de vergelijking met bankbetalingen komen aan bod. Verder ook Anthony Pompliano met een mooie redevoering bij CNBC en een korte toelichting over het (on)nut van een 51% aanval.

1. Bitcoin (BTC) prijs

De prijs van Bitcoin is onder de grens van $eight.000 beland. Op second van schrijven betaal je voor een BTC $7.916. Dit is 2,57% lager dan een etmaal geleden. Het quantity is de laatste dagen gestegen van $9,5 miljard naar de $12 miljard.

 
bitcoin meester
 

2. Bitcoin als goede investering

In 2019 is de prijs van Bitcoin al meer dan verdubbeld. Ondanks de prijsdaling van de $14.000 naar de huidige ~ $eight.000, staat BTC flink in het groen.

Aan het start van dit kalenderjaar kostte Bitcoin slechts $three.700. In de eerste tien maanden van het jaar is de cryptomunt 114% meer waard geworden.

Hiermee presteert het vele malen beter dan de beste Amerikaanse aandelen.  Goud is dit jaar 17% gestegen en de S&P500 gaf je 21% winst.

In het afgelopen jaar zijn de time period ‘retailer of worth’ en ‘secure haven’ steeds vaker genoemd. Door politieke onrust leek het even alsof er massaal op Bitcoin ingestapt ging worden. Bitcoin lijkt steeds meer als officiele investering gezien te gaan worden.

three. Bitcoin versus de banken

Soms vergeet je het ook wel eens: Bitcoin is een nieuw soort geld. Het is meer dan een speculatieve asset die als met als investering gebruikt. Het is bedoeld voor snelle, goedkope en vooral decentrale transacties.

Bij transacties by way of banken zijn deze drie punten simpelweg geen distinctive promoting level. Integendeel.

Volgens een rapport van Bankrate lopen de gemiddelde kosten voor het gebruik van een geldautomaat in de richting van $5. Twee decennia geleden bedroeg die vergoeding ongeveer $2.

De service charges lopen ook als maar op. En het Bitcoin netwerk? Sinds de intrede van de SegWit, zien we de transactiekosten als maar teruglopen. De gemiddelde kosten liggen op dit second op $zero,50. Om over het Lightning Community nog maar niet te praten.

De gierigheid en het businessmodel van de banken speelt Bitcoin in de kaart!

four. Veiligheid van het netwerk

Tuur Demeester deelt op Twitter een aantal screenshots waarin Greg Maxwell, een Bitcoin core ontwikkelaar, uitlegt hoe het zit met de 51% aanvallen op het bitcoin netwerk.

In bitcoin moet het niet mogelijk zijn om munten twee keer uit te geven. Dit is het welbekende ‘double spending’ probleem (of ordinair gezegd: geld bij printen). Dit moet door het netwerk gecontroleerd worden.

Een logische stap zou zijn dat iedere eerste transactie van een adres dan ‘legitimate’ moet zijn, en alle andere daaropvolgende andere betalingen ‘invalid’.

Hij vertelt echter dat het niet zo zeer uit maakt dat de eerste transactie als eerste door een ‘aanvaller’ wordt verwerkt: “In a really decentralized system ‘first’ is definitely logically meaningless.”

Bij veel blockchains gaat het wel om deze ‘eerste controle’. Bij Bitcoin is dat anders: het gaat als het ware om een stemming of verkiezing. En dan niet met mankracht maar met computerkracht. Need om dit te meten is geen tussenpartij nodig.

Met een 51% aanval heb je niets aan het verwerken van die ‘eerste transactie’. Het hele netwerk blijft buiten de kwaadaardige partij gewoon zijn werk doen: het cut up zich af (een arduous-fork). Lees hieronder het totale uitgebreidere verhaal van Maxwell.

5. Anthony Pompliano

Tot slot nog even een ‘speech’ van Anthony Pompliano bij de CNBC. In slechts vijftig seconden legt hij haarfijn uit waarom hij wél geloofd in de toekomst van BTC.

De vraag was “waarom zou je Bitcoin gebruiken als je de Amerikaane greenback hebt”. Zie hieronder het antwoord: de verschillende unieke eigenschappen zijn voor verschillende soorten doelgroepen heel interessant.

Bedankt voor het aanmelden!


About Tom Greenly

Check Also

American Panic Led to the Creation and Expansion of the Corrupt Federal Reserve System

The Federal Reserve System was created after the “Panic of 1907” and ever since its …

China Passes Law Protecting Cryptocurrency Inheritance

China has handed the nation’s long-awaited civil code which expands the scope of inheritance rights …

bbw sex