‘Bitcoin (BTC)? Doe mij maar bananen’, aldus deze techmiljardair – Bitcoin Magazine NL

Bitcoin (BTC) of goud? Doe mij maar bananen’, de rijke ondernemer Mark Cuban ziet weinig in BTC en andere cryptomunten. Hij ziet niet hoe BTC of goud je in een disaster zou kunnen beschermen. Hij haat de cryptospace niet, hij wil er zelf echter niet in investeren.

Dat stelt Cuban in een gesprek op YouTube met Wired. Daarin beantwoordt hij verschillende vragen, onder andere over crypto.

Cuban verdiende zijn geld eind jaren 90. Internet voor de internetzeepbel barstte wist hij zijn platform, broadcast.com, te verkopen aan Yahoo!. Hij kreeg een aandelenpakket ter waarde van $5.7 miljard in de kopers van zijn onderneming.

Bitcoin

Ondanks dat hij al vroeg bezig was met het (ondernemen) op web, ziet de techmiljardair weinig in de opkomende cryptomarkt. Hij is niet bepaald enthousiast over bitcoin en andere cryptomunten.

”Dit is het ding met crypto, en dan met identify bitcoin: het is waard wat iemand er voor wil betalen. Hij vergelijkt BTC met spaarkaarten en kunst. Er schuilt geen intrinsieke waarde achter bitcoin. Sterker nog: een sportkaart heeft meer intrinsieke waarde dan bitcoin.”

Mark Cuban

Hij stelt dat kunst en kaarten zelfs meer intrinsieke waarde hebben: je kunt van kunst genieten en bij een sportkaartje kun je zeggen: ‘Hey, dat is Messi’.

Hij vindt de opslag en omgang met bitcoin en andere cryptomunten te ingewikkeld voor de doorsnee persoon. Wie draagt er zorg voor deze munten? (Het antwoord: voornamelijk jijzelf, als je dat wil!)

 
bitcoin meester
 

Het is een religie

Cuban: ”Het is web als goud, een soort van religie. Mensen die echt gek zijn van goud, die vertellen je dat wanneer er een zware depressie heerst je er met goud prima doorkomt. Maar dat is niet het geval, als jij met een klomp van goud rondloopt slaan ze je voor je kop en pakt iemand het af.”

De ondernemer is overigens niet tégen bitcoin en andere cryptomunten, hij ziet het echter alleen als oppotmiddel. Het side van grenzeloos betalen en over ter wereld bij je geld kunnen door een decentraal netwerk gaat blijkbaar volledig langs Cuban heen. Of hij vindt dat ook weinig waard, dat kan natuurlijk ook.

Bedankt voor het aanmelden!


About Tom Greenly

Check Also

Bitcoin plummets as cryptocurrencies come under fire from Congress

A smartphone shows the Bitcoin GBP market worth on the inventory trade through the Yahoo …

Cardano, Bitcoin SV, and Bitcoin Cash Price Analysis – Crypto Market Is Struggling to Keep Up With the Bulls

After a pointy drop final month, the cryptocurrency market has been sustaining the sideways momentum …