Dit is hoe Vitalik Buterin van Ethereum ICO scams tegen wil gaan – Bitcoin Magazine NL

De Ethereal Summit vindt momenteel plaats in Tel Aviv. Tijdens dit occasion is er een Q&A over Ethereum 2.zero met Vitalik Buterin. Er werd gediscussieerd over de toekomst van het netwerk en voornamelijk over oplossingen wat betreft de schaalbaarheid.

Maar Vitalik vertelde ook over Decentralized Finance (DeFi), een van de populairste traits van de afgelopen maanden. Hierbij sprak hij een kwestie die sinds 2017 veel zorgen opleverde: het grote aantal Preliminary Coin Choices (ICO’s) scams.

Alhoewel de hype al behoorlijk is afgenomen door onder andere IEO’s en een gebrek aan interesse, komt Vitalik met zijn oplossing.

Public Curiosity Challenge: passende spin op ICO’s

ICO’s waren een sizzling matter in 2017 en het grootste deel van 2018. Toch bleek het merendeel van de projecten hun beloften niet waar te kunnen maken. Begin-ups konden het product waarvoor ze geld hebben ingezameld, niet verder ontwikkelen. Er waren ook ICO die überhaupt geen intentie hadden om iets te ontwikkelen. Zij waren alleen uit op jouw geld.

Tijdens het panel stelde Vitalik Buterin een oplossing voor die mogelijk werd gemaakt door het idea van gedecentraliseerde financiering. Hij verwijst naar de oplossing “public curiosity challenge” en gaf de volgende uitleg:

Dit is een draai aan het ICO-idee dat ik anderhalf jaar geleden had. Dus het idee is, in plaats van ICO’s waar mensen hun geld gewoon heen sturen, heb je een regeling waarbij mensen hun tokens in een good contract plaatsen. […] De ontwikkelaars hebben geen toegang tot de tokens. In plaats daarvan, wordt dat geld in compound gestopt, of een ander “interessant” ding […] en dan gaat de rente naar de ontwikkelaars.

Vitalik

Met andere woorden, in plaats van dat mensen blindelings op een bepaald challenge vertrouwen, zouden ze hun tokens moeten opsluiten in een good contract.

Dat geld zou dan worden ingezet in een DeFi-oplossing met een bepaalde rente. Zo zou het challenge zijn toekomstige inspanningen financieren. Het idee is vrij interessant, vooral omdat het het risico voor beleggers verminderd.

 
bitcoin meester
 

De kracht van gedecentraliseerde financiën

Gedecentraliseerde financiering is de afgelopen maanden misschien wel een van de meest populaire onderwerpen in de cryptowereld. Toch waarschuwde Buterin dat mensen niet hun geld in DeFi-protocollen moeten stoppen omdat ze nog niet genoeg zijn getest.

Ik ben erg enthousiast over wat DeFi in principe biedt. Het idee dat iedereen, waar ook ter wereld, gewoon toegang heeft tot een systeem waarmee ze elkaar kunnen betalen […] en hen in feite hun eigen financiële publicity kunnen laten kiezen, is zeer krachtig voor mij.

Vitalik

Bedankt voor het aanmelden!


About Tom Greenly

Check Also

Bitcoin worstelt in de buurt van $9.000, Ripple terug richting $0,20 – Cryptonews

Na de halvering wist de bitcoin-prijs zich boven het draaipeil van $eight.550 te vestigen. BTC …

Bitcoin heeft moeite rond $9.000, Ripple zakt onder de $0,20 – Cryptonews

Na een sterke daling begon de bitcoin-prijs een behoorlijke herstelgolf van meer dan $eight.550, voordat …

bbw sex