Criminelen kopen Bitcoin voor 10 keer de prijs met gestolen geld – Bitcoin Magazine NL


Cybercriminelen verkopen gestolen geld voor bitcoin (BTC). De hackers storten het geld op een rekening naar keuze. Dat blijkt uit een rapport van cybersecurity bedrijf Armor.

Het geld wordt verkocht voor minder dan de normale waarde. Soms accepteert males betalingen die 90% lager liggen dan het bedrag dat wordt overgemaakt. Het is namelijk niet makkelijk om iets met gestolen geld te doen. Zeker niet als het digitaal is. Toch is er een markt van mensen die dit gestolen geld maar wat graag op hun rekening krijgen gestort.

Hacken en geld

”Er zijn genoeg hackers die gestolen fondsen overmaken naar een bankrekening, PayPal of by way of Western Union een transactie doen” luidt het rapport van Armor. Volgens de veiligheidsexperts is dit een relatief nieuwe ‘service’ op de donkere plekjes van het web.

Een rekenvoorbeeldje: de verkoper accepteert €800 in bitcoin, terwijl de klant €10.000 ontvangt. Dat is dus een koopje als de oorsprong van het geld je niet uitmaakt. Dit is voor bepaalde criminelen een stuk makkelijker dan de oudere manieren. Als klant hoef je zelf niets te hacken en ook geen gestolen bankgegevens te gebruiken.

 
bitcoin meester
 

Witwassen

Volgens Armor is dit een van de makkelijkste manieren om geld wit te wassen op dit second. De hackers lopen zelf weinig risico, het geld gaat namelijk direct naar de klant. De koper is dus degene die het meeste gevaar loopt om gepakt te worden.

Deze mechaniek verklaart de lage prijs en tegelijkertijd ook waarom hackers zich hier aan wagen.

Bitcoin

Tevens benadruk het rapport dat BTC alles is wat de klok slaat bij ‘darkish internet’ offers. Er is een kleine markt waar projecten met enige additional privateness options gebruikt worden. Maar ook hier lijkt bitcoin de cryptomunt naar keuze.

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Community en de maatregelen van De Nederlandse Financial institution

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Fb, Twitter of Telegram.

Bedankt voor het aanmelden!


About Tom Greenly

Check Also

American Panic Led to the Creation and Expansion of the Corrupt Federal Reserve System

The Federal Reserve System was created after the “Panic of 1907” and ever since its …

China Passes Law Protecting Cryptocurrency Inheritance

China has handed the nation’s long-awaited civil code which expands the scope of inheritance rights …

bbw sex