Bitcoin koers analyse: binnen paar uur tien procent op en neer – BTC Nieuws

Wat gebeurt er veel deze week! De koers stuitert op en neer. En niet zo’n klein beetje, de bitcoin koers maakte deze week bewegingen van maar liefst tien procent. In deze koersanalyse kijken we naar wat bitcoin op één dag heeft gedaan, wat dat betekent voor de lange termijn en hoe zich dat verhoudt tot altcoins zoals ethereum, ripple (XRP) en litecoin.

Een emotionele rollercoaster

De grafiek hierboven is van de afgelopen drie dagen en geeft de bitcoin prijs in euro’s weer. Elke candle vertegenwoordigt vijf minuten. Soms moet je ver inzoomen om te begrijpen hoe beweeglijk de koers nou echt is.

Wat normaal in een dag of in een week gebeurt, speelde zich nu af in slechts een paar uur. De koers daalde met tien procent, maar steeg ook snel weer met tien procent.

En dan denk je, veel gekker kan niet, maar die rechter oranje trendlijn werd ook snel weer gebroken.

Je kan je voordeel hieruit halen, zeker als je op zoek bent naar een goed second om te kopen of om te verkopen. Handelaren kijken naar de lange termijn, maar als de koers zich dan in een aantrekkelijke koop- of verkoopzone bevindt, is het tijd om in te zoomen.

Dit is geen advies, maar je zou kunnen zeggen dat rond eight.850 euro een goede waarde was om bitcoin te kopen.

De volgende grafiek zoomt juist weer helemaal uit om de development op de lange termijn te bekijken.

We liggen nog steeds op koers

Deze grafiek hebben we gisteren ook kort besproken. Je ziet hierboven de koers vanaf 2017. Hiermee willen we illustreren in welke fase bitcoin nu zit.

Dat doen we aan de hand van de transferring common van 100 dagen (100 MA). Deze indicator die kijkt naar de gemiddelde koers van de afgelopen honderd dagen. Die oranje lijn in de grafiek is de 100 MA.

Tijdens de bullrun van 2017 zie je dat de koers vier keer onder die 100 MA duikt om vervolgens weer steun te vinden op die oranje lijn. Dat wordt aangegeven met de groene pijlen. De koers zakte dus vier keer flink in maar kreeg ondersteuning van de 100 MA en maakte vervolgens een sprong opwaarts.

In 2018 toen het marktsentiment voornamelijk negatief was, zie je dat dit ook andersom werkt. De koers bleef fixed onder de 100 MA en telkens wanneer het leek of deze langetermijns indicator doorbroken zou worden, zakte de koers exhausting terug. De hardste klap viel in november 2018, toen daalde de koers van 5.750 euro terug naar 2.844 euro. Ofwel, bitcoin werd binnen een paar weken vijftig procent minder waard. Dat waren mooie tijden om in te kopen.

De 100 MA indicator lijkt nu juist weer het patroon van 2017 te herhalen. De koers heeft deze development nu al twee keer getest en de eerste keer stuiterde de koers exhausting omhoog. De tweede keer dat die lijn getest werd was afgelopen week. Kunnen we ons opmaken voor een ritje richting de maan?

Altcoins in satoshiwaarde

Welnu, hoe doen de koersen van de grootste altcoins het ten opzichte van bitcoin?

  • de blauwe lijn is litecoin
  • de gele lijn is ripple (XRP)
  • de paarse lijn is ether
  • de groene en rode candles vertegenwoordigen bitcoin

De grafiek begint op 1 augustus en is uitgedrukt in een procentuele groei of daling. De waarde van bitcoin is in euro’s en de waarde van de altcoins juist weer in satoshi’s. Satoshi’s zijn een afgeleide waarde van bitcoin, elke sat stelt één honderdmiljoenste van een bitcoin voor.

Wat halen we uit deze grafiek? Een paar dingen, namelijk dat bitcoin maar zero,four procent is gedaald sinds start deze maand. De altcoins zijn veel tougher gedaald, litecoin zelfs met bijna 25 procent.

Ook zie je dat op het second dat de bitcoin koers stijgt, de waarde van altcoins dalen. Zij kunnen de groei van bitcoin niet bijbenen. Maar deze development werkt ook de andere kant op. Vanaf 10 augustus daalt de bitcoin koers. De altcoins dalen niet evenredig mee, waardoor de waarde in satoshi’s toeneemt.

About Tom Greenly

Check Also

Twitter gaat gedecentraliseerd met Blockchain – Nieuws & Blogs – Meester Bitcoin

Twitter gaat gedecentraliseerd met Blockchain. Twitter wil zijn platform naar de blockchain verplaatsen. De sociale media-gigant …

Bitcoin (BTC) Breakdown Below $7K Likely, $6.5K Could Be Next

Bitcoin worth is declining and it’s now buying and selling under the $7,200 help in …