Interview VO1T: ‘Veilig opslaan Bitcoin essentieel. Eén foutje kan einde bedrijf betekenen’ – Bitcoin Magazine NL

In Parijs spraken we met Sebastian Higgs over de manier waarop grote hoeveelheden cryptomunten veilig opgeslagen kunnen en moeten worden: chilly storage. Zijn bedrijf Vo1t werkt aan oplossingen hiervoor en in een interview verteld hij ons meer over de speerpunten van het bedrijf, de uitdagingen die ze ervaren en ook de risico’s die exchanges lopen.

Bekijk je liever de video of luister je liever naar het verhaal van Sebastian? Wees niet getreurd; de video is onder het artikel bijgevoegd. 

Kun je Vo1t kort introduceren?

“Wij zijn een chilly storage custodian en we bestaan sinds 2015. We werken met institutionele klanten zoals cryptofondsen, market makers, cryptobeurzen. We hebben ook de een aantal traditionele bedrijven in ons klantenbestand.”

“We hebben klanten uit de hele wereld, maar onze grootste afzetmarkt is die van de Verenigde Staten. In het Verenigd Koninkrijk en in Europa zijn we ook goed vertegenwoordigd.”

Chilly storage is een populair onderwerp geworden in de crypto- industrie. Hoe belangrijk is dit property die te maken heeft met non-public keys en dat soort nieuwe dingen?

“Uiteindelijk komt neer op het indekken van de risico’s en de manier waarop je jouw cryptomunten wilt opslaan. Als je duizend of honderdduizend greenback aan cryptocurrencies hebt, dan kun je dat zelf nog wel bewaren en kun je zelf de risico’s hiervoor wel dragen. Maar als je een groot bedrijf bent en wil je deze risico’s aan iemand anders overdragen.”

“Helemaal als een groot deel van het geld van je klanten in cryptomunten zit en dit veilig bewaard moet worden. Als je één foutje maakt, kan dit het einde van je bedrijf betekenen. Het kan je hele reputatie om zeep helpen.”

“Het is een kleine stap om dit door een chilly storage custiodian zoals ons te laten doen. Wij hebben een achtergrond in de financiële markt en ook vanuit de kant van cyber safety hebben we veel ervaring (met bijvoorbeeld de overheid van het Verenigd Koninkrijk). We hebben de experience om dit aan te kunnen bieden aan onze klanten.”

Als je kijkt naar de cryptowereld kijkt zie je dat er toch nog veel schimmige cryptobeursen zijn (zoals het Canadese Quadrigacx, crimson.). Hoe kijk je hier naar?

“Deze gevallen laten zien dat het heel belangrijk is om een goede en betrouwbare custodian te hebben die een goede reputatie heeft. Het is niet makkelijk om als change je munten veilig te bewaren. Er komt veel planning en ontwikkeling bij kijken voordat je een product hebt dat goed genoeg is om je klanten aan te kunnen bieden.”

“In de beginjaren werd hier veel te makkelijk over gedacht. Vandaag de dag zie je nog steeds veel hacks, dus je kunt afvragen of de huidige infrastructuur wel goed genoeg is. De operational threat is nog erg hoog (vergelijken met de traditionele markt) en dus is het belangrijk dat hier additional aandacht naar uit gaat.”

Onder jullie klanten zitten cryptofondsen. Wat voor soort discussies heb je met deze fondsen?

“Uiteraard begint het met het aanbieden en faciliteren van de chilly storage safety. Maar er zijn ook momenten dat je geld wilt opnemen en bij veel suppliers duurt dit een aantal uur of soms wel meerdere dagen. Wij kunnen dit binnen twee uur en met een gemiddelde van 45 minuten verwerken. Dit is een goed voor toepassingen zoals excessive frequency buying and selling funds. We focussen de laatste tijd iets meer op deze doelgroep.”

“Verder werken we aan chilly storage buying and selling waar je realtime gebruik van kunt maken. Dat is een combinatie van veilig opslaan van je muntjes én het snel kunnen blijven handelen. Aan de andere kant werken we ook aan oplossingen voor asset managers en enterprise capital funds die elke week hun portfolio veranderen om deze in balans te houden. Dat is dan een voorbeeld van een makkelijke klant, need er is geen snelheid nodig.”

Wat zijn de technologische uitdagingen met de ontwikkeling van deze excessive frequency buying and selling funds?

“De uitdaging komt altijd weer terug bij de tijd die de markt nodig heeft om bij haar fondsen te komen. Als we naar geautomatiseerde handelsbots kijken die binnen enkele microseconden op signalen uit de markt moet reageren, dan willen ze niet 45 minuten wachten. Het momentum kan dan namelijk alweer verdwenen zijn. Deze klanten houden alle activa nog in sizzling wallets met een reserve in chilly storage. Voor die toepassingen is er nog een stap te zetten.”

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Fb, Twitter of Telegram.

Bedankt voor het aanmelden


About Tom Greenly

Check Also

European AML Directive Pushes Crypto Startup Bottle Pay Out of Business

Bottle Pay, a cryptocurrency funds supplier from the U.Okay., has introduced its choice to stop …

Billionaire Mark Cuban Has One Serious Problem With Bitcoin

<div _ngcontent-c17="" innerhtml=" Bitcoin has loads of issues. Whereas the world’s largest cryptocurrency has doubled …