Ethereum mijlpaal: Meer dan 200.000 ERC-20 tokens op het netwerk – Bitcoin Magazine NL

Ethereum is eind juli vier jaar oud geworden. Het netwerk is soms niet in staat om alle transacties helemaal lekker te verwerken. Mede daarom staat Ethereum 2.zero in de planning.

Wat je ook van Ethereum (en altcoins in het algemeen) vindt, het is een feit dat dit netwerk een grote invloed heeft en heeft gehad op de gehele industrie. Waar bitcoin toch vooral wordt gezien als betaalmiddel, was tijdens de gigantische stijgingen in 2017 ether de drijvende kracht en hét betaalmiddel in veel gevallen.

Die rol nam het Ethereum netwerk eigenlijk noodgedwongen op zich: de tokens op het netwerk schoten als paddenstoelen uit de grond. Iedereen wilde ineens een zogenaamde ERC-20 token uitgeven.

Sinds de lancering van het netwerk zijn er volgens EtherScan meer dan 200.000 (!) tokens uitgegeven op het netwerk van Ethereum.

 

 

Wat is een ERC-20 token?

ERC-20 is een technische standaard voor het implementeren van tokens op de Ethereum chain. Bijna alle cash/tokens die op dit platform worden uitgegeven horen in deze categorie.

Het belangrijkste voorbeeld is ether. Dat is de brandstof van het netwerk van Ethereum en is ook een ERC-20 token. Met ether betaal je om transacties te doen, maar ook om bijvoorbeeld good contracts uit te voeren.

Deze tokens worden uitgegeven op foundation van een good contract. Deze contracten hoeven helemaal niet ‘slim’ of tremendous handig te zijn, het is daardoor een beetje een ongelukkige naam.

Deze good contracts zorgen er echter wel voor dat het netwerk en de tokens zich aan bepaalde regels moeten houden. Je kunt je tokens dus programmeren op een bepaalde manier en het zo bepaalde eigenschappen meegeven.

ICO

In 2017 brak de Preliminary Coin Providing-gekte aan. Alles en iedereen moest een eigen token hebben. Je broodje kaas, het lokale bouwproject, alles moest en zou worden uitgegeven op de ethereum chain.

En hoe deed je mee aan deze nieuwe vorm van crowdfunding? Vaak kon dat alleen met ETH. Wat resulteerde in prijzen ver boven de $1.000 per ether. Daar mogen de huidige hodlers alleen maar van dromen.

Er konden miljoenen worden opgehaald. En als je in staat was een leuk marketingpraatje te doen kon je heerlijk cashen. Need de investeerders stonden klaar om hun zuurverdiende ETH in weer een nieuwe startup te drukken.

Het resultaat? Miljarden aan investeringen in projecten waarvan het merendeel nooit iets toe heeft gevoegd aan de cryptospace. Daar tegenover staan enkele uitschieters. Als je de high 100 bekijkt, dan is het merendeel nog altijd een ERC-20 token.

De grootste token, na ETH, is op dit second Binance Coin (BNB). Maar die munt zal op termijn verhuizen naar een eigen chain. Maar ook andere cash die dit jaar populair zijn zoals Chainlink (LINK) en Fundamental Consideration Token (BAT) zijn uitgegeven op het netwerk van Ethereum.

Deze periode heeft erg bijgedragen aan het huidige aantal tokens. De storm is ondertussen ietwat gaan liggen wat betreft ICO’s.

Bovenstaande twitterdraadje is interessant om te lezen. Klik op de tweet voor de andere berichten van Larry Cermak over ICO’s.

Ethereum

Ethereum is eigenlijk vrij plots gebruikt door mensen over de hele wereld om geld op te halen voor hun projecten. Nu die specifieke hype voorbij lijkt, bouwt males aan een nieuwe versie van het netwerk.

Er wordt afstand gedaan van het Proof-of-Work consensusmechanisme en overgestapt naar Proof-of-Stake. Dat is een ingrijpende stap en laat ook nog wel even op zich wachten. Er moeten nog de nodige dingen worden opgelost.

Daarna moeten de deelnemers aan het netwerk nog akkoord gaan met de updates. De ICO hype magazine dan wel voorbij zijn, maar males blijft programmeren om Ethereum verder te laten groeien.

Hoe de toekomst eruit ziet weet niemand. Maar het feit is dat Ethereum het voor het eerst voor iedereen makkelijk maakte om een eigen cryptomunt/token uit te geven. Dat is met de mijlpaal van 200.000 tokens wel gebleken.

De ontwikkelaars van Ethereum willen meer van het netwerk maken dan een crowdfunding device. Dat is het al, maar in de praktijk wordt het voor bar weinig andere dingen gebruikt. De decentrale applicaties (dApps) die worden gebouwd op het netwerk worden ook nog niet massaal gebruikt.

Ethereum is nog altijd, achter bitcoin, de nummer twee qua marktwaarde en zeker ook qua netwerk. Er is genoeg ruimte om te groeien, maar de vraag is vooral: welke kant gaat dat op?

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Fb, Twitter of Telegram.

Bedankt voor het aanmelden

About Tom Greenly

Check Also

Bitcoin (BTC) breekt door de $8.800, ethereum classic (ETC) stormt de top 10 binnen – Crypto Insiders

Na een aantal dagen van consolidatie op de cryptomarkt is er vanochtend weer wat actie! …

Ethereum (ETH) Muir Glacier hard fork zorgt voor afname blocktijden van 25% – Crypto Insiders

De op 1 januari uitgevoerde hard fork van de Ethereum (ETH)-blockchain heeft het gewenste impact gehad. Dit …