Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: Waar koop ik de dips? – Crypto Insiders

“De pattern is bullish maar een pull again is zeer waarschijnlijk”. Zo eindigde ik de column afgelopen week. Niet veel later begon de koers van bitcoin aan haar retrace. Een pull again die aanvankelijk even arduous ging maar ook weer snel help vond rond de $7450, waarna de koers stabiliseerde rond de $7800. Hoewel de retrace nog niet echt heeft doorgezet verwacht ik niet dat het hier ophoudt. Vandaag wil ik bespreken waarom en op welke niveaus ik interesse heb mijn lengthy posities te vergroten. Let’s go!

Afgelopen week hadden we het erover wat jouw visie is voor bitcoin. Het is je visie die leidend moet zijn voor je strategie. Is je visie dat bitcoin helemaal niets waard is in de toekomst dan is deze column dus niet voor jou, need dips dien je dan niet te kopen maar tops dien je te verkopen (brief promoting). Daarnaast dien je jezelf ook af te vragen hoe je wenst te verdienen aan jouw visie. Wil je dit bijvoorbeeld doen door te traden (dagelijks de grafieken bestuderen en korte termijn posities openen) of wens je bijvoorbeeld een purchase and maintain strategie aan te houden? Het lijken kleine nuances maar ze maken een groot verschil need iedere strategie kent een specifieke aanpak. Ik ga het vandaag hebben over op welke niveaus ik mijn lengthy posities wens te vergroten. Dit is voor een purchase and maintain strategie waarbij de cash uiteindelijk niet op een cryptocurrency trade staan maar op een of paper pockets. Dit betekent geen cease-losses maar gewoon ouderwets bare lengthy.

Voor een dergelijke strategie wens je goede entries te hebben en dien je veel geduldiger te zijn dan bijvoorbeeld merchants. Laten we eens kijken hoe de markt ervoor staat en waar potentieel prachtige entries liggen!

Afbeelding 1: dagelijkse bitcoin-grafiek op Coinbase

In afbeelding 1 heb ik de dagelijkse grafiek van bitcoin op Coinbase weergegeven. Op de dagelijkse grafiek is goed te zien dat we op dit second een head & shoulders patroon aan het maken zijn (bearish) met dalend quantity. Daarnaast is ook te zien dat we op het punt staan een shut te maken onder de 30 dagen EMA. De 30 dagen EMA (exponential shifting common) heeft de afgelopen maanden als belangrijk help gefungeerd en een break door dit niveau, tezamen met het head & shoulders patroon en dalend quantity laat zien dat de pattern op de korte termijn bearish is. Daarbij komt ook nog dat op de wekelijkse grafiek (afbeelding 2) de momentum-indicatoren eindelijk aan het omrollen zijn en laten de wekelijkse candles een doji gevolgd door een bearish engulfing zien. Vrij bearish dus allemaal, maar indien je visie is dat de medium en lange termijn pattern bullish zijn, dan is dit juist iets om voor te juichen need deze situatie zorgt voor potentieel prachtige entries!

wekelijkse_bitcoin_BTC_koers_analyse_waar_koop_ik_de_dips_afbeeling2Afbeelding 2: wekelijkse bitcoin-grafiek op Coinbase

Voor een purchase and maintain entry kies ik niet voor de eerste beste dip. De huidige situatie laat kansen zien voor merchants om lengthy te gaan op bijvoorbeeld $7200 aangezien daar een help niveau is te zien (rode lijn afbeelding 1) en er een korte termijn bounce kan plaatsvinden zodat er snel winst kan worden gemaakt of – indien de koers toch doorzakt – met een strakke cease-loss het verlies kan worden beperkt. Dit is uiteraard een aardig spel, maar voor mijn bare longs wil ik echt wat beters hebben en blijf ik geduldig wachten. Geduld is goud! Als ik naar de grafieken kijk dan zie ik een eerste mooie kans rond het niveau van $6400 tot $6600. Dit is overigens ook het niveau waarop een aantal weken geleden de koers snel haar help vond. Mocht de koers toch nog verder doorzakken dan zou ik interesse hebben in koersen laag in de regio van de $6000. Dit is wel afhankelijk van de snelheid en kracht van de potentiële pull again. Mocht de koers ook nog door de $6000 heen breken dan wordt ik wat defensiever en wordt mijn interesse vooral gewekt rond het niveau van $5200-$5000. De manier waarop ik met een dergelijke dip om ga is om van tevoren te bepalen met hoeveel kapitaal ik mijn posities in deze dip wens te vergroten en dan tevens te bepalen hoeveel procent van dit kapitaal ik wil uitgeven per zone. Persoonlijk hou ik ervan om 20% bij de eerste purchase zone te investeren, vervolgens 30% bij de tweede zone en de overige 50% bij de derde zone.

Er is uiteraard een kans dat de koers helemaal niet bij de eerste, tweede of derde zone uitkomt (unhealthy luck!) maar dan kan dat kapitaal bij een nieuwe dip op andere zones weer worden ingezet. Blijf je emoties de baas en hou het hoofd koel. Voor succesvol investeren is geen ruimte voor FOMO (Concern Of Lacking Out). De reden dat ik de voorkeur geef aan een trapsgewijze schaling van de vergroting van mijn posities is omdat de posities die ik open niet gedekt worden door cease-losses, en ik daarom op een defensieve manier de purchase and maintain posities open. Stel de koers zakt helemaal door naar de $5000 dan heb ik gemiddeld een zeer mooie gewogen entry van rond de $5600 omdat ik aanvankelijk niet te agressief instapte.

Er is uiteraard ook een state of affairs mogelijk waarbij de koers verder zakt dan $5000. Daar dient ook rekening mee te worden gehouden en vanwege dit state of affairs is het belangrijk om helder en verantwoord te bepalen met hoeveel kapitaal je jouw totale portfolio wenst te vergroten. Als je niet meer kunt slapen van onrust indien de koers van bitcoin minder waard is dan $1000 dan is jouw positie te groot. Hoewel het heel ver weg lijkt dat de koers van bitcoin een waarde van $1000 haalt, is dit nog steeds een state of affairs waar rekening mee dient te worden gehouden (vooral bij purchase and maintain). Indien je daar niet mee kunt leven zul je misschien toch voor een andere strategie moeten kiezen zoals bijvoorbeeld het traden waarbij je met cease losses kunt werken en het geld op een trade laat staan. Beide strategieën hebben hun voor- en nadelen maar het is vooral belangrijk om jezelf af te vragen welke strategie het beste bij jou previous. Op dit second heb ik mijn strategie bepaald en blijf ik rustig wachten totdat de mooie entries zich voordoen. Als ze niet komen dan zal ik bij een volgende pull again mijn purchase zones opnieuw bepalen maar vooralsnog heb ik mijn ogen op deze play

Tot volgende week!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Fb– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vorig artikelG20-landen bespreken reguleringen omtrent cryptocurrencies

About Tom Greenly

Check Also

Distrust of the Bolivar Prompts Venezuelans to Seek Sound Money

There’s a small workforce of dedicated researchers and activists known as the Ryver Bitcoin Money …

Bitcoin mining hotspot krijgt waarschijnlijk strengere regels – Bitcoin Magazine NL

Bitcoin miners in Zuid-Mongolië moeten op gaan letten. Volgens het Chinese language ChainNews willen de …