SEC-commissaris Hester Peirce over Bitcoin ETF: ‘Hij had er al kunnen zijn’ – LekkerCryptisch


Is een Bitcoin ETF belangrijk voor de markt? Volgens TD Ameritrade wel. Maar waarom is hij er nog niet? ‘Cryptomom’ Hester Peirce, SEC-commissaris, weet het niet: ‘Hij had er al kunnen zijn’. Wat is er aan de hand?

Regelgeving

Bitcoin

Eerst laten we Hester Peirce aan het woord. Peirce is commissaris bij de Amerikaanse Securities and Trade Fee (SEC), en uitgesproken voor innovatie in financiële markten. In een interview met BlockTV tijdens Consensus 2019 krijgt Peirce de vraag waarom er nog geen Bitcoin ETF is.

Belangrijk voor de markt

Een goedgekeurde Bitcoin ETF op de Amerikaanse markt kan belangrijk zijn. Het is geen voorwaarde voor een goed functionerende cryptocurrency-markt, maar het kan wel een goede katalysator zijn.

Tijdens Consensus 2019 bevestigden Steven Quirk van TD Ameritrade en Thomas Chippas van ErisX dat beeld. “We horen regelmatig dat grote beleggers erop wachten”, vertelt Quirk. Ook blijkt de Zuid-Koreaanse markt het proces op de voet te volgen en er zelfs op te wachten.

“Ik weet echt niet waarom het zo moeilijk is”, vertelt Peirce. “Ik denk dat het al gebeurd had kunnen zijn.”

Maar als een SEC-commissaris er op deze manier in staat, wat houdt de SEC dan tegen? Een heel scala aan problemen, volgens Peirce: “Ze [haar collega’s] wijzen naar het feit dat er manipulatie is in de markt. Ze wijzen naar het feit dat we [de SEC] de onderliggende markten niet goed kennen. Er zijn problemen met custody. De exchanges zijn minder gereguleerd dan de exchanges die we gewend zijn.”

‘When ETF?’

In het volledige fragment introduceert BlockTV Peirce en vertelt dat veel Consensus-deelnemers maar één vraag hebben aan Peirce: “When?”

Ze reageert slim, en ontleedt de vraag die volgens haar te breed is. Wat betreft SEC’s visie op de regulatie van cryptovaluta is er “tot op zekere hoogte” door de SEC geleverd, vertelt Peirce. Maar het is wat haar betreft niet genoeg.

Wat betreft “een beursproduct op foundation van Bitcoin of een andere cryptovaluta”: er is goede voortgang, maar “het is me nog niet gelukt om mijn collega’s te overtuigen”. Volgens Peirce is het lastig “omdat het nieuwe markten betreft”. Medewerkers van de SEC moeten alle materie leren kennen, en dat kost tijd.

Ze steekt ‘ons’ wel een hart onder de riem. “Er zijn mensen bij de SEC die hiermee verder willen, er zijn mensen die de problemen kennen”, vertelt Peirce als opmaat naar ‘geduld is een schone zaak’.


Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

About Tom Greenly

Check Also

BTC Dominance Signals Abrupt End to Crypto Altcoin Season

BTC dominance – a metric that weighs your entire Bitcoin market cap towards different crypto …

Over a Hundred 10-Year-Old Bitcoin Addresses Signed: Message Calls ‘Craig Wright a Fraud’ 

Not too way back, information.Bitcoin.com reported on Craig Wright’s just lately submitted bitcoin handle checklist …

bbw sex