Liveblog: BBP 0,5%, bitcoin en Ajax – Iex.nl

Replace 15:45: UniCredit bereidt bod op Commerz voor?

Het interessantste nieuws in dit bericht vind ik nog dat Berlijn bereid zou zijn Commerzbank los te laten. Hebben jullie nog interesse ING?

 


Replace 15:30: Góóód móóórning Wall Road

Wall Road open en in twee tweets bent u weer helemaal bijgepraat. Dat is één…

… en dat is twee. Beleggen en handelen in 2019, het is me wat. Bij de rebound van het eerste fragment na 50 seconden gaat u pas echt stuk.

 


Replace 15:15: Bayer, buitenkansje of bagger? 

Dankjewel Charlie voor deze lijstjes. Ik kauw nog op een conclusie. Hebt u die misschien?

 


Replace 14:30: Bayer, buitenkansje of bagger? 

De reacties onder het nieuwsbericht zijn veelbetekenend: de een denkt dat het gedaan is met Bayer (Alles ist vorbei), de andere denkt dat het wel los loopt. Die schadevergoeding dus van $2 miljard greenback die twee Roundup aanklagers krijgen toegewezen. Of ze dat geld ook daadwerkelijk gaan krijgen is echter vers twee.

Martin duidt het, dit is pas het start van een langdurig juridisch gevecht. Al is het maar omdat nog steeds wel/niet is bewezen dat het spul ook kankerverwekkend was.   

Enfin, dat is voor de juristen. Daar heb ik geen verstand van, ik pak de grafieken en de information er bij. De affaire begon pas echt augustus vorig jaar. U ziet het, het is niet ongemerkt aan Bayer voorbijgegaan, Ik vergelijk herbelegd met de DAX 30, need dat is een complete return index.

Al met al is er sinds vorig jaar zomer €40 miljard aan Bayer waarde verdampt. Is dat niet wat veel voor een mogelijke schadevergoeding nu van $2 miljard? Ja, maar de vrees is dat er ineens meer mensen zich melden, die zeggen gezondheidsproblemen te hebben met Roundup. Dit is het worst case situation.

Hier is het finest case situation. Als er een sector is die de afgelopen decennia te maken heeft gehad met veroordelingen, boetes en schadevergoedingen is het wel tabak. Helaas heb ik de grafiek niet herbelegd zo lang terug, maar de prijzen zeggen voldoende. Tabak was een topbelegging.

Wat heet, in de afgelopen dertig jaar leverden die aandelen zelfs meer op dan… technologie. Ook hier geldt, zonder dividend, need dan kan de Nasdaq 100 helemaal zakkies plakken ten opzichte van die twee rokers. Leuke ook voor de beursquiz bij u op het werk. Gegarandeerd niemand die u gelooft.

Ik ga niet beweren dat Bayer de komende jaren zo fantastisch gaat presteren als die tabaksjongens, maar die Roundup affaire lijkt me heel, heel dik ingeprijsd, waardoor ik zelf eerder aan kansen dan bedreigingen denk. De winstverwachtingen mogen omhoog, maar het aandeel kan een koopje zijn.     

 


Replace 12:15 uur: Nog even over die handelsoorlog

Adempauze tot 28 en 29 juni in Osaka, Japan?

Zo maar even wat enter. U verwacht het niet…

Dit vind ik origineler, de redenering staat meteen in de tweet. Niet dat deze opvatting beter is dan de vorige of meer kans maakt om right te blijken, maar buiten de de kudde denken is een vereiste als u slimmer wilt zijn en een outperfomance wilt halen ten opzichte van diezelfde kudde.  

Zoals altijd zal de uiteindelijk uitkomst wel ergens in het midden liggen? Bedrijven laten zich natuurlijk niet als makke schapen hun marktaandeel afpakken, of hun winsten en omzetten decimeren. Die worden creatief en zoeken oplossingen. Internet als consumenten. En zo brengen bedreigingen altijd nieuwe kansen.    

 


Replace 11:50 uur: Tesla

Bij andere autofabrikanten let niemand erop, maar bij tesla let iedereen altijd op alles. En Elon tweet dit nou weer niet.

 


Replace 11:30 uur: Ajax dubbel en bubbel

Die objective ver, ver in de blessuretijd van de blessuretijd is een dure aan het worden. Wat zou de set off moeten zijn om de koers weer hopger te zetten? Ik zou het niet een, twee, drie weten. Dank Martijn, scherp.

 


Replace 09:45 uur: Bitcoin

Ook vandaag weer, de networks – in dit geval Bloomberg – constateren dat bitcoin en andere crypto’s kiezelhard gaan, maar geven geen reden(en). Typisch, waar ze bij aandelen altijd scheutig zijn met dat de markten bezorgd of opgelucht zijn (wij handelaren en beleggers schijnen geen andere standen te hebben) zwijgen ze nu.

Be happy als u het wel meent te weten, of ergens iets nuttigs hebt gelezen. Ik houd het voorlopig op die ene totaal ongrijpbare kracht op de beurzen die de digitale muntjes weer in vuur en vlam hebben gezet: menselijke psyche.

 


Replace 09:30 uur: BBP

+Zero,5% op kwartaal- en +1,7% op jaarbasis.

Hier ziet en hoort u alles over onze economie deze winter, waar u niet meer in kan beleggen, om het zo maar uit te drukken.

 


About Tom Greenly

Check Also

BTC Dominance Signals Abrupt End to Crypto Altcoin Season

BTC dominance – a metric that weighs your entire Bitcoin market cap towards different crypto …

Over a Hundred 10-Year-Old Bitcoin Addresses Signed: Message Calls ‘Craig Wright a Fraud’ 

Not too way back, information.Bitcoin.com reported on Craig Wright’s just lately submitted bitcoin handle checklist …

bbw sex