Bitcoin betalingen ‘stiekem’ geaccepteerd bij Starbucks, Whole Foods – Bitcoin Magazine NL

Je kunt met bitcoin (BTC) betalen bij grote ketens als Starbucks en Whole Foods. In een uitgebreid verslag laat Forbes zien hoe dat in zijn werk gaat. Het betaalverkeer wordt gefaciliteerd door cryptobeurs Gemini.

De Amerikaanse cryptobeurs van de gebroeders Winklevoss zorgt ervoor dat je nu gemakkelijk kunt betalen met bitcoin. Met de app ‘Spedn’ betaalt Cameron Winklevoss eenvoudig voor zijn kopje koffie. Na het scannen van de QR-code is het gedaan: de koffie is betaald.

Achter de schermen verwerkt de betaaldienstprovider Flexa de betalingen. Cameron Winklevoss: ”We beginnen eindelijk de belofte van betalingen met crypto in te lossen. Het heeft even geduurd, maar we zijn er. Het is een ‘whole win’ voor de verkopers. De transacties zijn nagenoeg free of charge.”

Dat laatste is erg interessant voor een hele hoop verkopers, need als ondernemer betaal je je soms scheel om bepaalde betalingen te accepteren. VISA, Mastercard, maar ook partijen als PayPal pakken allemaal een stukje van de taart tijdens een betaling.

Hoe werkt Flexa?

Je kunt de Flexa app vinden in de appstore van Apple. Daarna moet je jouw crypto sturen naar het adres van de pockets. Gemini houdt jouw cryptomunten in beheer, Spedn neemt de betaling voor zijn rekening.

Met een simpele QR-code kun je vervolgens betalen. De verkoper kan kiezen in welke valuta hij uiteindelijk gestort krijgt.

Starbucks doet moeilijk

Volgens Michael del Castillo willen partijen als Starbucks niet in het nieuws als het gaat om de eerste crypto betalingen. Het staff van Cameron Winklevoss verzocht hem met klem om het emblem van het bonnetje te bedekken tijdens de fotosessie na de betalingen.

Tot op heden wil niemand ‘on the document’ reageren op deze nieuwe ontwikkelingen. Zelfs Gemini en Flexa zelf niet. Een uncommon ontwikkeling, maar het is zoals het is. Naast bitcoin ondersteunt de app ook ether, litecoin, bitcoin money, zcash en de stablecoin van Gemini genaamd Greenback (GUSD).

Enthousiast of niet: het feit dat het relatief gemakkelijk is om je frappe latte choco koffie af te rekenen is natuurlijk tremendous mooi. Niet alleen voor bitcoin zelf, maar ook voor veel ondernemers kan dit een uitkomst zijn.

Elke procent die je niet hoeft af te staan aan een betaalprovider is mooi meegenomen.

Meer bedrijven doen mee

Volgens bonnetjes die Forbes heeft bemachtigd doen veel andere bedrijven ook mee. Je kunt op de volgende plekken nu ‘stiekem’ met bitcoin en andere crypto betalen:

 • GameStop
 • Mattress, Tub and Past
 • Whole Foods
 • Barnes & Noble
 • Workplace Depot
 • Nordstorm
 • Baskin Robbins
 • Caribou Espresso
 • Crate and Barrel
 • Specific
 • Jamba Juice
 • Lowe’s
 • Petco
 • Regal Cinemas
 • Ulta Magnificence

En dan natuurlijk Starbucks, ook als het ‘stiekem’ moet gebeuren.

Adoptie van bitcoin

Dit is wederom een mooi staaltje adoptie. Steeds meer betalingsproviders bouwen manieren om te betalen met bitcoin en andere cryptomunten. En daar hoeft soms niet eens goedkeuring voor te zijn.

Zo is er een app ontwikkelt die betalingen through het lightning netwerk bij Amazon mogelijk maakt. Amazon zelf ziet nooit de bitcoinbetaling voorbijkomen en krijgt gewoon de die zij willen.

crypto kopen 

 

About Tom Greenly

Check Also

BTC Dominance Signals Abrupt End to Crypto Altcoin Season

BTC dominance – a metric that weighs your entire Bitcoin market cap towards different crypto …

Over a Hundred 10-Year-Old Bitcoin Addresses Signed: Message Calls ‘Craig Wright a Fraud’ 

Not too way back, information.Bitcoin.com reported on Craig Wright’s just lately submitted bitcoin handle checklist …

bbw sex