SocGen test STO’s en verstrekt $112 miljoen aan obligaties via Ethereum – Bitcoin Magazine NL

Société Générale (SocGen), een van de grootste financiële instituties van Frankrijk, is druk aan het experimenteren met Safety Token Choices (STO’s) via digitale currencies. In april liet SocGen al weten van begin te gaan met een pilot waarin wordt getest hoe digitale currencies kunnen worden ingezet om securities sneller en goedkoper te laten settelen. Bloomberg bericht nu dat er in deze test via een interne constructie $112 miljoen aan obligaties via het Ethereum (ETH) netwerk is verstrekt.

 
bitcoin meester
 

Ethereum blockchain

SocGen geeft geen reactie, maar bronnen binnen Bloomberg melden dat de transactie is geregistreerd op de Ethereum blockchain. De transactie heeft daarbij de hoogste (AAA) score gekregen van score companies Moody’s en Fitch.

Het is helaas onduidelijk hoe Bloomberg aan deze informatie is gekomen en ook is er geen transactie ID vrijgegeven. Jammer, need Ethereum is uiteraard een openbare blockchain, dus de transactie zou zichtbaar moeten zijn.

FORGE, een eigen startup van SocGen zou het mission met hulp van PwC en Gide Loyrette Nouel opgezet en uitgevoerd hebben.

Kritiek in traditionele finance

Het lijkt erop dat SocGen zich met deze test wil voorbereiden op de markt voor STO’s. Richard Kemmish, voormalig hoofd van de afdeling gedekte obligaties bij Credit score Suisse Group AG is echter kritisch.

Kemmish geeft aan niet te willen overkomen als een Luddite, maar weinig meerwaarde van het tokeniseren van obligaties. De “traditionele” financiële sector is vaak kritisch over de meerwaarde van STO’s.

Velen zien STO’s als een nieuwe manier voor het opnieuw opblazen van de leeggelopen cryptobubbel.

STO?

STO’s zijn in feite een beursgang van een bedrijf via de blockchain. Via STO’s krijgt een investeerder een aandeel in een bedrijf en/of recht op winstuitkering.

Doordat het hier niet langer om utility tokens, maar daadwerkelijke securities gaat, is de regulering op deze tokens aanzienlijk scherper.

Er wordt ondertussen dus arduous gewerkt om de industrie klaar te maken voor STO’s. Omdat er bij STO’s veel meer regelgeving komt kijken dan bij ICO’s, kan het nog wel even duren voordat deze industrie op gang komt.

Bron afbeelding: Flickr.com

crypto kopen 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Fb, Twitter of Telegram.

About Tom Greenly

Check Also

Ethereum prijs beweegt zijwaarts en gaat op zoek naar vierde muur met hoog handelsvolume – BTC Nieuws

Het wil maar niet vlotten met de koers van Ethereum. De cryptocurrency blijft maar rond …

Ethereum 2.0 zal de koers enorm laten stijgen – Newsbit.nl

Hoewel Ethereum 2.0 nog steeds niet klaar is, laten drie belangrijke statistieken zien dat gebruikers …

bbw sex