GoTenna en Blockstream maken het makkelijker om Bitcoin te gebruiken zonder internetverbinding – LekkerCryptisch


Bitcoin is weer wat toegankelijker geworden. GoTenna en Blockstream gaan samenwerken om zowel het verzenden als ontvangen van Bitcoin-transacties mogelijk te maken zonder internetverbinding. Zo werkt het.

Bedrijfsleven

Bitcoin

Zaterdag hebben Blockstream Satellite tv for pc en goTenna op de Magical Crypto Convention in New York aangekondigd te gaan samenwerken. Het doel is om het gebruik van Bitcoin makkelijker te maken als er om wat voor reden dan ook geen internetverbinding beschikbaar is.

Satellieten en mesh-netwerken

Blockstream Satellite tv for pc is een netwerk van satellieten waarmee activiteit op het Bitcoin-netwerk wordt uitgezonden. Simpel gezegd kan op die manier de gehele blockchain van Bitcoin gedownload worden. De ontvanger moet natuurlijk wel een satellietontvanger hebben en gebruikmaken van Blockstream’s software program.

goTenna is een startup die gericht is op het onderling verbinden van gebruikers zónder internetverbinding: een mesh-netwerk. Through dat netwerk kunnen tekstberichten worden verzonden, bijvoorbeeld. De beperking hiervan is dat gebruikers bij elkaar in de buurt moeten zijn. De maximale actieradius ligt tussen 1,6 en 6 kilometer.

Bitcoin ontvangen en versturen

Sinds eind vorig jaar kan een goTenna-apparaat verbinden met een Bitcoin-wallet (op dit second alleen beschikbaar voor Android-apparaten). Daarmee kan Bitcoin worden verzonden zonder een internetverbinding — de enige voorwaarde is dat er een gebruiker bereikbaar is through het mesh-netwerk die wel een internetverbinding heeft.

In goTenna’s woorden: “Wat dit betekent voor gebruikers is dat ze blockchain-information kunnen ontvangen through een satelliet, en ondertekende transacties kunnen versturen through goTenna’s mesh-netwerk. Allemaal zonder internetverbinding.”

Op deze kaart kan je zien of er bij jou in de buurt deelnemers zijn geregistreerd. In Nederland gaat het om nog maar een handjevol. Dat is een probleem, need het bestaan van een mesh-netwerk staat of valt bij de deelnemers eraan. En, niet alle goTenna-gebruikers staan op de kaart. Apparaten melden zich namelijk niet on-line, op de kaart zijn puur gebruikers zichtbaar die ervoor gekozen hebben zich te registreren.

Om erachter te komen of het bij jou in de buurt werkt, zal je er toch echt zelf aan moeten deelnemen.


Bram de Vries

Schrijft al jaren, maar nog relatief kort over de cryptowereld. Nieuwsgierig naar de nieuwe economie, en krijgt bij LekkerCryptisch de mogelijkheid daar actief in te groeien. Kijkt uit naar de komende three spannende jaren.

About Tom Greenly

Check Also

The Difference Between Bitcoin and Electronic Money

Bitcoin has the most important market share amongst digital currencies, and is already getting used …

Bitcoin Price Analysis for May 29th – BTC Going to Grow

By Dmitriy Gurkovskiy, writer at RoboForex Weblog On Friday, May 29th, the BTC has grown steeply …

bbw sex