“Bitcoin (BTC) kan de monopolie van de Amerikaanse dollar doorbreken” – Bitcoin Magazine NL

bitcoin kopen

Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrency’s zijn in staat om de monopolie van de Amerikaanse dollar te doorbreken. Het Amerikaanse congreslid Brad Sherman is daarover erg duidelijk: ”Veel van onze internationale macht komt voort uit het feit dat de dollar de standaard valuta is.”

Sherman wil een moist invoeren die Amerikanen verbiedt om bitcoin en andere cryptovaluta te kopen. De politicus wil de gehele ‘crypto revolutie’ voorkomen. Hij wil dat de dollar de standaard valuta blijft voor internationale betalingen.

De dollar doet ook al jaren dienst als de standaard rekeneenheid. De industrie rondom bitcoin doet hier natuurlijk ook aan mee: we duiden de prijs van bitcoin en andere crypto’s nog steeds aan met de dollar.

De Federal Reserve Financial institution of New York is erg belangrijk voor grote oliedeals en andere transacties. Het is het doel van cryptocurrency om die positie van ons af te nemen.

Het zorgt ervoor dat we de belangrijkste ‘device’ om sancties voor Iran door te voeren niet meer hebben.

Brad Sherman

Hij maakt zich ook over de mogelijkheid tot het innen van belastingen. Dat is een stuk lastiger (of onmogelijk) wanneer bitcoin de standaard is. Sherman: ”Het doel van cryptocurrency’s is de machtspositie van de Verenigde Staten af te pakken.”

Kortom: Het congreslid roept op om maatregelen te nemen tegen de verdere ontwikkeling van het ecosysteem van bitcoin en de overige digitale valuta.

Niet elke politicus is trouwens tegen cryptovaluta. Zo heeft Amerika een heuse ‘Cryptomum’. Zij vindt dat het Amerikaanse beleid de ontwikkeling van crypto níet in de weg moet staan.

Reclame voor bitcoin

Dit is misschien wel het beste stukje reclame die een (Amerikaanse) politicus ooit heeft gemaakt voor cryptocurrency’s. Het bevestigt wat de bitcoin group eigenlijk al wist: bitcoin is écht een gevaar voor de dollar.

Op wereldschaal kan dit zorgen voor een enorme verschuiving van de macht. Wanneer een land als Amerika niet meer in staat is landen als Iran te straffen ontstaat er een hele nieuwe dynamiek.

Hoe dat uit gaat pakken is nog niet duidelijk, maar het lijkt er steeds meer op dat het wel gaat gebeuren. Een wetsvoorstel als deze zorgt er in ieder geval niet voor dat de ontwikkelingen stoppen. Sterker nog: het is goede reclame.

 

 

 

About Tom Greenly

Check Also

American Panic Led to the Creation and Expansion of the Corrupt Federal Reserve System

The Federal Reserve System was created after the “Panic of 1907” and ever since its …

China Passes Law Protecting Cryptocurrency Inheritance

China has handed the nation’s long-awaited civil code which expands the scope of inheritance rights …

bbw sex