Vitalik Buterin bezit 50 miljoen dollar aan Ethereum (ETH), Maker favoriet – Bitcoin Magazine NL

bitcoin kopen

Vitalik Buterin, de oprichter en het brein achter Ethereum, heeft zijn bezit aan cryptocurrencies en bedrijfsaandelen bekend gemaakt. Buterin wil transparant zijn over zijn vermogen om (potentiële) belangenconflicten te voorkomen. Welke altcoins bezit de Canadese Rus, woonachtig in HongKong? Een van de favorieten is Maker (MKR) de cryptomunt die continu steeg afgelopen weken.

 
bitcoin meester
 

Vitalik Buterins crypto-portfolio

Vitalik Buterin onthult zijn investeringen en compensatie in een Reddit-thread met de titel AMA (ask me something) over Ethereum Management and Accountability. Hij doet een boekje open over zijn investeringen en vergoedingen. De meeste activa van Buterins is natuurlijk ether (ETH). In zijn primaire pockets adres houdt hij 350.000 ETH aan. Tegen de huidige koers is dat een vermogen van circa 50 miljoen dollar.

In een eerdere onthulling op 10 oktober 2018, verklaarde hij op Twitter dat hij ook een aantal andere adressen heeft. Dit zijn relatief kleine wallets, dus het totale bedrag in ether ligt hoger. De ERC20-tokens die hij bezit zijn onder meer Kyber Community (KNC), Maker (MKR), OmiseGO (OMG) en Augur (REP). De waarde hiervan ligt op minder dan 10 procent van zijn ETH-posities.

Maker, Augur, OmiseGo, Kyber en Trustcoin

Op foundation van een Etherscan van een aantal adressen die waarschijnlijk ook van Buterins is, zit ongeveer
$693.000 aan Maker, $ 625.000 aan Augur (Popularity), $25.000 aan OmiseGO, $25.000 aan Kyber Community, $ 11.000 aan Trustcoin. De adressen van Buterins zijn niet in de verklaring vermeld, dus de werkelijke cijfers kunnen verschillen.

Andere niet ERC20 tokens in zijn bezit zijn Bitcoin (BTC), Bitcoin Money (BCH), Dogecoin (DOGE) en Zcash (ZEC). De totale waarde van deze posities is circa 10 procent van zijn totale bezit aan ethereum, dus circa 5 miljoen dollar.

Meer Ethereum?

crypto kopen 

 

About Tom Greenly

Check Also

CryptoKitties op Ethereum bloeit jaar na enorme succes nog steeds – Bitcoin Magazine NL

Als je al iets langer mee gaat in de cryptowereld, dan heb je ongetwijfeld iets …

‘Ripple (XRP) koers daalt naar $0,02 aldus meesterbelegger Peter Brandt – Bitcoin Magazine NL

Ripple (XRP) staat voor een belangrijk maak-of-breek second, aldus de bekende belegger Peter Brandt in …