Prijsanalyse 18 februari: Bitcoin, Ripple, Ethereum, EOS – Newsbit.nl

De cryptocurrency koersen vliegen vandaag omhoog, maar voor hoelang? In onze wekelijkse prijsanalyse proberen we hier antwoord op te geven.


Positieve ontwikkelingen in de cryptocurrency markt

Argentinië heeft een export deal gesloten met Paraguay waar Bitcoin als betaalmiddel werd gebruikt. De waarde van deze deal was slechts $7100 greenback, maar het kan gezien worden als een vooruitgang. Steeds meer landen en bedrijven zullen cryptocurrencies gaan gebruiken voor grensoverschrijdende betalingen.

Langzamerhand neemt de positiviteit rondom cryptocurrencies toe. ‘Grayscale funding’ zegt dat haar institutionele klanten steeds vaker op lange termijn investeren in crypto’s nu de prijzen laag zijn. Daarnaast denken steeds meer mensen dat cryptocurrencies een veelgebruikte vorm van beleggen gaat worden in de toekomst.

Een enquête onder 71 institutionele beleggers toont aan dat 41 procent van de respondenten de ICO markt zullen betreden. Dit bevestigt de groeiende belangstelling van institutionele beleggers in de cryptowereld.

De sterk groeiende markt van de afgelopen dagen is een teken van sterkte. Gaan we de aankomende week een sterke groei mee maken, of zien we de koersen toch terugzakken? In deze prijsanalyse proberen we hier antwoord op te geven.


Prijsanalyse 18 feb: Bitcoin (BTC)

Bitcoin verhandelde de afgelopen 10 dagen in een zijdelings patroon. De koers bleef stabiel in een kleine prijsrange tussen de $3600 en $3680 greenback. Het was duidelijk dat er een nieuwe prijsbeweging aan zat te komen en gisteren, 17 februari, zagen we dat de beweging positief is.

Op het second van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $3748 greenback. In een eerder bericht schreven we dat als de BTC koers tot boven de $3730 greenback zou stijgen dat een teken van sterkte zou zijn. Vandaag zien we dat deze grens doorbroken is. Door de recente uitbraak ligt de $4000 greenback grens in het verschiet. Hier plaatsen wij dan ook onze 1e goal deze week.

 


Prijsanalyse 18 feb: Ethereum (ETH)

Ethereum, de op één na grootste cryptocurrency ter wereld, lijkt zich ontdaan te hebben van het negatieve sentiment. ETH presteerde al een paar weken lang solide, maar sinds twee dagen zien we een enorme prijsstijging ontstaan. Op het second van schrijven ligt de prijs voor 1 Ethereum rond de $143 greenback. Dat is 18 procent hoger dan zaterdag.

In een prijsupdate van 2 dagen geleden schreef Newsbit al dat een koersstijging tot boven de $133 greenback een teken van sterkte zou zijn. Dat is gebleken. In de replace schreven we dat goal 1 op $140 greenback geplaatst kan worden. Deze is behaald en dat betekent dat we nu op weg zijn goal 2 ($150 greenback) te behalen.

 


Prijsanalyse 18 feb: Ripple (XRP)

Ook de Ripple prijs maakt vandaag een goede stijging mee. Ondanks dat XRP de strijd met Ethereum niet lijkt te gaan winnen is de huidige prijsstijging een goed teken. Ripple zat al een tijd huge in een langzaam dalend patroon. Vandaag zien we de op één na grootste altcoin zich van deze negatieve development ontdoen.

Op het second van schrijven ligt de prijs voor 1 XRP token rond de $zero,314 greenback, wat four% hoger is dan een dag geleden. Een koersstijging tot boven de $zero,33 greenback grens zou een teken van sterkte aantonen. Als deze grens spoedig wordt overtroffen is een prijsstijging naar $zero,40 greenback aannemelijk.

 


Prijsanalyse 18 feb: EOS (EOS)

Ook EOS is aan een sterke opmars bezig. Op het second van schrijven ligt de prijs voor 1 EOS token rond de $three,12 greenback. 1 dag geleden lag de EOS koers nog rond de $2,81 greenback. Dat betekent dat de prijs met meer dan 10 procent is gestegen.

Mede door de prijsstijging van vandaag bereikt de EOS koers haar hoogste punt in meer dan 2 maanden tijd. Wij zijn dan ook positief gestemd over het toekomstige koersverloop van EOS. Wij plaatsen goal 1 voor EOS dan ook op $three,50 greenback en goal 2 op $four,00 greenback.

 

About Tom Greenly

Check Also

Tot Waar Kunnen Bitcoin en Ethereum Stijgen?! – Newsbit.nl

De Bitcoin is uit de ‘Ascending Triangle’ gebroken en dat heeft de koers flink doen …

Carrefour gebruikt blockchain Ethereum als verlengstuk van verpakkingen om vertrouwen te winnen – BTC Nieuws

Vandaag sprak Emmanuel Delerm van de Franse supermarktketen Carrefour tijdens de Blockchain Expo in Amsterdam, …