Anthony Pompliano (Morgan Creek): “Prijs bitcoin gaat nog eerst dippen” – Bitcoin Magazine NL

De bodem van de bitcoin koers is nog niet in zicht, aldus Anthony Pompliano, accomplice en oprichter van Morgan Creek Digital in een exclusief gesprek met Bitcoin Magazine NL in de Home of Nakamoto, Amsterdam. Hij voorziet dat de prijs eerst nog even dipt, om dan een lange periode zijwaarts te gaan.

 

 

 

 

Pensioenfondsen in crypto

Pompliano is bekend als accomplice/oprichter van Morgan Creek Digital, een investeringsfirma uit New York. Ook is hij host van de populaire podcast ‘Off the Chain’ en een fervent twitteraar met een massale following.  Zijn bedrijf kwam deze week in het nieuws met een primeur: twee Amerikaanse pensioenfondsen stoppen 40 miljoen greenback in crypto. ‘Pomp’ vertelt in dit gesprek dat 85 procent van dit bedrag in cryptobedrijven wordt gestoken in ruil voor aandelen. De overige 15 procent wordt direct in cryptocurrencies gestoken, voornamelijk bitcoin (BTC). Dat zegt ‘Pomp’ in een gesprek na afloop van een spontane meetup na een oproep van ‘Pomp’ op Twitter. De reden om in Amsterdam te zijn: zijn broer viert zijn verjaardag hier. Anthony heeft vier jongere broers.

 

 

“Bodem bearmarkt niet bereikt”

Gevraagd naar zijn voorspelling voor de markt in 2019, is hij uiteraard voorzichtig. Hij zegt: “We hebben de bodem van de bearmarkt nog niet gezien. En stel dat we de bodem bereiken, dan zal de markt eerst vooral zijwaarts gaan. Voor dit jaar voorzie ik een koers voor bitcoin tussen de 2.000 en four.000 greenback. Alles wat daar further bijkomt, is meegenomen. En stel dat één bitcoin ETF wordt goedgekeurd, dan verwacht eigenlijk iedereen dat de markt een vlucht gaat nemen. Ik denk dat het goed is als de markt stabiel blijft. De industrie wil nu vooral bouwen en zit niet te wachten op een volgende hype. Instituties beleggen ook veel voorzichtiger dan particuliere beleggers”.
Met de glazen bol van Bitcoin Magazine NL in zijn handen zegt ie: ‘5.000 greenback eind 2019 zou mooi zijn.”

Veel interesse vanuit pensioenfondsen

Ondanks zijn bearish vooruitzicht ziet hij ook genoeg positieve tekenen. Hij is continu in gesprek met pensioenfondsen om hen te onderwijzen wat cryptoassets zijn en wat een investering in een cryptobedrijf of – asset betekent. Morgan Creek Digital is zelf onder meer investeerder in Coinbase en het futuresplatform Bakkt van de Intercontinental Change. ‘Pomp’: “We zijn met meer dan pensioenfondsen in gesprek over crypto-belongings en sommigen daarvan hebben interesse getoond in een investeringen. Maar het zijn lange (juridische) trajecten waar veel partijen bij zijn betrokken voordat een deal wordt gesloten.”

Bitcoin als koning van de markt

‘Pomp’ ziet bitcoin als de koning, keizer en admiraal van de markt. Hij zegt: “Bitcoin is de meest belangrijke cryptomunt die er is. Als bitcoin faalt, dan faalt de hele cryptomarkt. Toen MySpace de wedloop met Fb verloor, toen zei niemand: “Sociale media zuigen”. Maar als bitcoin faalt, dan verdwijnt daarmee ook het narratief van decentrale belongings zonder tussenkomst van derde partijen. Bitcoin is namelijk ook een magisch verhaal.”

Full interview met ‘Pomp’

Bekijk het full interview hieronder terug.

About Tom Greenly

Check Also

Latin America and Turkey Have the Most Cryptocurrency Users, Poll Shows

Cryptocurrency utilization has been increasing globally and a brand new survey confirms that pattern. The …

Bitcoin schommelt rond $9.000. BTC token op Binance DEX | – Bitcoin Magazine NL

Bitcoin (BTC) zit op het second van schrijven web boven de $9.000. De koers lijkt …