Overal ter wereld digitale graffiti plaatsen met bitcoin, ook in Amsterdam – Crypto Insiders

Met behulp van een nieuw augmented actuality platform, ondersteund door cryptocurrency, is het nu mogelijk om digitale graffiti te plaatsen through Google Maps in ruil voor bitcoin (BTC), zo meldt crypto-web site Laborious Fork, onderdeel van The Subsequent Internet.

Het platform, genaamd Satoshi’s World, gebruikt een speciale feed van Google Maps, die het mogelijk maakt om tekstberichten, plaatjes en GIFs te zien en te plaatsen voor een klein bedrag in bitcoin.

Mensen kunnen het kleine oranje icoontje (Pegman) overal ter wereld plaatsen en krijgen vervolgens een foto van de plaats te zien in eerste-persoonsperspectief. Op dit beeld kan een willekeurig bericht geplaatst worden voor de prijs van 50 satoshi’s ($zero,0018) per karakter. Plaatjes, GIFs en zelfs emoji’s zijn ook mogelijk.

Het duurde maar enkele uren voordat “bitcoin” over het Witte Huis geschreven werd.

Laborious Fork heeft zelf ook gebruik gemaakt van de digitale graffiti. Zo kalkten zij “lengthy bitcoin brief the bankers” op Amsterdam Centraal station.

Laborious Fork had ook contact opgenomen met de ontwikkelaar van Satoshi’s World, Pseudozach. De ontwikkelaar werd gevraagd waarom hij gekozen heeft om het Lightning Community te gebruiken. Pseudozach zegt dat transactiekosten op de traditionele bitcoin-blockchain veel te hoog zijn voor dit soort hele kleine transacties. Tevens is het Lightning Community vele malen sneller:

Ik begon met het vragen van 10 satoshis per teken, en een paar mensen schreven ‘bitcoin’. Dat waren 70 satoshis, dat is vrijwel onmogelijk op de blockchain zelf.

Een andere reden is, Lightning is onmiddellijk, dus ik neem de betaling aan en de gebruiker vernieuwt de pagina en ziet de graffiti meteen. Op de blockchain zouden we eerst op een paar blokken moeten wachten (20-40 minuten).

Verder geeft de ontwikkelaar aan voorlopig nog geen interesse te hebben om de boel te censureren:

Ik ben absoluut niet geïnteresseerd in het censureren of toezicht houden op wat er daar gebeurt, dus ik zal het een tijdje z’n gang laten gaan, maar als er een kans is dat het me in moeilijkheden brengt, zal ik iets bedenken.

Wie het leuk lijkt om hiermee te spelen, kan hier de web site vinden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Fb– of Twitter pagina.

About Tom Greenly

Check Also

Hoppa, Bitcoin weer boven de $10.000! – Bitcoin Magazine NL

Bitcoin Magazine NL geeft ook graag aandacht aan Nederlandse vloggers die op een leuke en …

ZCash Will be Forked Into YCash Today

Because the Summer time vans alongside relatively properly, it appears one other cryptocurrency laborious fork …