Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: battle of the 50 ema – Crypto Insiders

De langverwachte actie vond dan eindelijk plaats. Gisteren zag de markt hoe de koers van Bitcoin een flinke sprong omhoog maakte. De grote vraag is natuurlijk: houdt deze rally stand en wat kunnen we de komende weken verwachten? Ik was de afgelopen weken al redelijk positief en ben dat – na de actie van gisteren – nu nog meer. Desalniettemin moet er de komende dagen belangrijk terrein worden gewonnen en het grootste gevecht zal zich vormen om de 50 ema. Often known as de 50-dagen exponential transferring common. Dit is de weerstand die moet worden verpletterd met vertrouwen indien we de koerssprong van gisteren willen voortzetten in een rally die wellicht een aantal weken aanhoudt. Laten we direct even kijken naar de dagelijkse grafiek van Bitcoin (afbeelding 1), need hier is duidelijk op te zien hoe de 50 ema (blauwe lijn) een ware muur vormde en waar de koers van Bitcoin gisteren sterk op afketste. Slimme merchants hadden op dit niveau strategisch promote orders staan en dat is niet voor niets. De development is nog steeds bearish en de 50 ema wordt niet zonder slag of stoot gebroken.

Afbeelding 1: dagelijkse grafiek Bitcoin

De falling wedge blijkt maar weer eens betrouwbaar bullish patroon te zijn en op afbeelding 1 is goed te zien wat voor actie er plaatsvindt indien een dergelijk patroon wordt gebroken. Tegelijkertijd kan hetzelfde worden gezegd van de 50 ema. Gedurende de hele bear development van afgelopen jaar bleek de 50 ema een belangrijke weerstand te zijn die moeilijk is te breken. Hoewel we deze weerstand een aantal keer kort braken zakte de koers er toch weer iedere keer doorheen bij de eerstvolgende re-take a look at van dit niveau. Mochten we de huidige development willen breken en de foundation willen bieden voor een nieuwe bull run, dan moeten we nu eerst de 50 ema breken en de re-take a look at van dit niveau overleven. Litecoin (LTC) (afbeelding 2) ging ons al voor zoals vele weten, maar Bitcoin en bijna alle andere crypto’s stoten hun hoofd nog flink aan dit plafond.

wekelijkse_bitcoin_BTC_analyse_david_battle_of_the_50ema_afbeelding2Afbeelding 2: dagelijkse grafiek Litecoin

Litecoin brak in januari al even kort de 50 ema maar wist dit toen niet huge te houden. Vervolgens vormde de 50 ema weer een flinke weerstand, maar toen start februari de koers aanvankelijk door dit niveau heen brak en er vervolgens een succesvolle re-take a look at plaatsvond van dit niveau explodeerde de koers naar boven.

Naast Bitcoin zie je dat bijvoorbeeld ook Monero (XMR) (afbeelding three) en Ethereum (ETH) (afbeelding four) moeite hebben de 50 ema te breken en maar goed ook need indien een moeilijk te breken weerstand wordt gebroken zal dat motivatie zijn voor de bulls. Iets wat deze markt exhausting nodig heeft!

wekelijkse_bitcoin_BTC_analyse_david_battle_of_the_50ema_afbeelding3Afbeelding three: dagelijkse grafiek Monero

wekelijkse_bitcoin_BTC_analyse_david_battle_of_the_50ema_afbeelding4Afbeelding four: dagelijkse grafiek Ethereum

De komende week zal dus in het kader staan van dit niveau. Gaan we de 50 ema breken of niet? Persoonlijk heb ik er wel vertrouwen in need het momentum is goed en de grafieken zien er positief uit. Als gevolg van de actie is er een flinke bullish engulfing te zien op de wekelijkse grafiek en de momentum indicatoren draaien allemaal bullish met nog veel ruimte naar boven. We begeven ons bij lange na nog niet in overbought territory op de grafieken met langere tijdframes en dat is een goede foundation. De MACD op de wekelijkse grafiek staat op het punt bullish om te rollen en heeft dat op de dagelijkse grafiek al gedaan. Al met al is de foundation dus daar, maar het werk moet nog wel worden gedaan! Daarnaast is de break door de 50 ema nog lang niet zo belangrijk als de re-take a look at van dit niveau. Ik acht de kans dat we de 50 ema de komende week of de week daarna breken zeer groot maar de re-take a look at is waar het erom zal spannen. Dan komen we erachter of er daadwerkelijke onderliggende kracht aanwezig is en of er een fundament is gevormd voor een nieuwe rally. De 50 ema komt op dit second ongeveer overeen met een koers van $three.800 op Bitfinex. Daar zijn mijn ogen op gericht en daar vind het gevecht nu plaats. Indien we de $three.800 breken ligt de volgende weerstand rond de $four.200, maar laten we niet op de zaken vooruitlopen en eerst kijken hoe de koers van Bitcoin uit het huidige gevecht komt. Het wordt een spannende week!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Fb– of Twitter.

Vorig artikelLitecoin in bullmarkt na forse stijging afgelopen week?

About Tom Greenly

Check Also

3 Interesting Aspects of the OmiseGO-oriented GO.Exchange

Increasingly more cryptocurrency buying and selling platforms are coming to market in current months. That …

How to make money off Facebook’s Libra — Quartz

Since Fb introduced its deliberate Libra forex June 18, the bitcoin market has gone haywire. …