SEC commissaris verwacht goedkeuring Bitcoin ETF – Bitcoin Magazine NL

De commissaris van de Amerikaanse Securities and Alternate Fee (SEC) Robert J. Jackson Jr. verwacht dat er een Bitcoin Alternate Traded Fund (ETF) wordt goedgekeurd. Dat blijkt uit een interview dat volgende week in het journal Congressional Quarterly verschijnt. Volgens Robert J. Jackson Jr. wordt een Bitcoin ETF pas goedgekeurd als deze aan de standaarden van de SEC voldoet.

 

 

 

 

Standaarden

Robert Jackson Jr. zegt in het interview dat hij hoopt en verwacht dat er uiteindelijk een Bitcoin ETF voorstel wordt ingediend dat wél voldoet aan de standaarden. Daarmee doelt hij vooral op standaarden met betrekking tot investeerdersbescherming, voldoende liquiditeit en maatregelen tegen marktmanipulatie. De SEC is namelijk het meest bezorgd over de bescherming van Amerikaanse burgers. Het wil daarom geen Bitcoin ETF goedkeuren tenzij dezelfde garanties en zekerheden geboden worden als het geval is bij andere investeringsfondsen. Commissaris Jackson Jr. denkt echter dat het slechts een kwestie van tijd is voordat er een ETF komt die wel deze bescherming biedt. Jackson Jr. deelde dit mee in een interview dat volgende week in het journal Congressional Quarterly verschijnt, maar waarvan een excerpt nu al op Twitter circuleert.

“Ultimately, do I believe somebody will fulfill the requirements that we’ve laid on the market? I hope so, sure, and I believe so.” – Robert J. Jackson Jr., commissaris Securities and Alternate Fee

 

 

Winklevoss Bitcoin Belief

De eerdere Bitcoin ETF voorstellen die zijn ingediend voldeden volgens Jackson Jr. niet aan de standaarden van de SEC. Het BZX Alternate/Winklevoss Bitcoin Belief fonds werd bijvoorbeeld afgewezen omdat het te weinig maatregelen bevatte om fraude en manipulatie te voorkomen. Ook was de SEC bezorgd over de gebrekkige liquiditeit. De aanvragers van het Winklevoss ETF stelden destijds dat Bitcoin inherent moeilijk te manipuleren is. Dat was voor de SEC echter niet genoeg om investeerders te beschermen. Het was voor hen daarom gemakkelijk om het Winklevoss Belief af te wijzen, aldus Jackson Jr..

“Getting the stamp of approval from the deepest and most liquid capital markets on the earth is tough and it ought to be. As soon as we put the stamp of the US Securities and Alternate Fee on an funding, as soon as we make it obtainable to on a regular basis mother and pop buyers, we’re taking dangers that Individuals can get damage.” – Robert J. Jackson Jr., commissaris Securities and Alternate Fee

Nieuwe voorstellen

De afwijzing van het Winklevoss Bitcoin Belief leidde er volgens Jackson Jr. wel toe dat er nieuwe en betere voorstellen werden ingediend. Deze bevatten aanvullende maatregelen en nieuwe ideeën om te voldoen aan de standaarden. Of er onder de huidige voorstellen één bij zit die wel voldoende maatregelen treft wist hij nog niet.

Hester Pierce

Robert J. Jackson Jr. is niet de enige SEC commissaris die zich optimistisch uitlaat over de kans op een Bitcoin ETF. Een andere commissaris, Hester Pierce, bleek in het verleden voorstander te zijn. Zij stemde vorig jaar als enige in de commissie voor goedkeuring van een Bitcoin ETF en received daarmee de harten van de Bitcoin group. Pierce bekritiseerde de afwijzing van haar collega’s destijds als bemoederend en overbeschermend.

SEC draait bij

De SEC draait langzaam bij in haar houding ten opzichte van een Bitcoin ETF.  Er zijn in totaal vijf zetels in de SEC en met Robert J. Jackson Jr. en Hester Pierce zijn er in ieder geval twee optimistisch over de toekomst. Ook de voorzitter van de SEC Jay Clayton sluit een Bitcoin ETF niet uit maar is wel behoudender. In november zei hij nog dat hij bezorgd is over de bescherming van investeerders en over de risico’s omtrent diefstal en verlies van cryptocurrency. Die zorgen moeten eerst worden weggenomen. Weer een andere SEC commissaris is de in september aangestelde Elad Roisman. Van hem wordt verwacht dat hij meer open staat voor een Bitcoin ETF dan zijn voorganger. Er is nog één andere zetel die tot december werd vervuld door Kara Stein maar nu leeg is in afwachting van opvolging.

Hoewel de strijd nog lang niet gestreden is lijkt het tij voor een Bitcoin ETF wel langzaam te keren.

crypto kopen 

About Tom Greenly

Check Also

Bitcoin (BTC) analyse: de strijd rond $10.000 is losgebarsten, wat volgt? – Bitcoin Magazine NL

Bitcoin (BTC) analyse – De markt is momenteel onrustig en zorgt voor een grote hoeveelheid …

Bitcoin History Part 15: Silk Road Is Born

Silk Road launched in February 2011 because the darknet’s first bitcoin-based market. Inside 4 months, …