Oei! Bitcoin, Ripple en Ethereum koersen dalen flink – Newsbit.nl

Waar de belangrijkste cryptocurrency koersen de afgelopen weken vrij stabiel bleven, zien we vandaag dat de Bitcoin, Ripple en Ethereum koersen weer flink dalen.


Bitcoin koers daalt richting $3400 greenback

Al vaker hebben we geschreven dat na een periode van stabiliteit de eerste grote prijsbeweging een goede indicator is waar de koers heen gaat. De prijsdaling van vandaag is dan ook geen goed teken. Het lijkt erop dat BTC opnieuw een periode van onzekerheid tegemoet gaat.

Op het second van schrijven ligt de prijs voor 1 Bitcoin rond de $3410 greenback. 24 uur geleden lag de BTC prijs nog rond de $3470 greenback. Dat betekent dat de koers vandaag met zo’n 1,7 procent is gedaald.

In de prijsanalyse van gisteren beschrijven we dat de $3250 greenback een belangrijk punt is om in de gaten te houden. Op dit second ligt hier nog een vrij sterke ondersteuning. Echter, als Bitcoin ook door deze grens heen zakt lijkt de munt te gaan dalen tot de psychologische $3000 greenback grens. Een cease loss rond de $3250 greenback is volgens ons belangrijk om aan te houden.

 


Ook de Ripple (XRP) koers daalt met 2,7 procent

Niet alleen Bitcoin ziet haar koers vandaag onderuit gaan. Ook de Ripple koers kleurt rood. Op het second van schrijven ligt de prijs voor 1 XRP token rond de $zero,290 greenback. 24 uur geleden lag deze prijs nog rond de $zero,299 greenback. Dat betekent dat we de koers vandaag met zo’n 2,7 procent zien dalen.

In onze prijsanalyse schreven we al dat het aannemelijk was dat de XRP koers zal dalen tot richting de $zero,28 greenback. Deze grens zal wel fungeren als een sterke ondersteuning. Pas als de koers onder dit prijsniveau daalt is er een mogelijkheid dat we een flinke crash mee gaan maken richting de $zero,25 greenback.

 

ripple koers daalt

Ethereum (ETH) krijgt flinke klappen

De Ethereum koers heeft het nog een stuk zwaarder te voortduren vandaag. Op het second van schrijven ligt de prijs voor 1 ETH token rond de $103 greenback. Eén dag geleden lag de prijs nog rond de $108 greenback. Dat betekent dat de koers vandaag met four,four procent is gedaald.

In onze prijsanalyse gaven we aan dat een koersdaling tot onder de $103 greenback een nieuwe negatieve spiraal in gang zou kunnen zetten. Als de prijs onder deze grens zakt is er een kans dat de ETH koers richting de $83 greenback zakt. Het prijsniveau van vandaag komt daar angstaanjagend dichtbij.

Volgens ons is het verstandig om de ETH koers vandaag nauwlettend in de gaten te houden. Er ligt nog een ondersteuningspunt rond de $100 greenback, daarna zal het lastig worden om een sterke ondersteuning te vinden.

 

ethereum koers daalt

About Tom Greenly

Check Also

Carrefour gebruikt blockchain Ethereum als verlengstuk van verpakkingen om vertrouwen te winnen – BTC Nieuws

Vandaag sprak Emmanuel Delerm van de Franse supermarktketen Carrefour tijdens de Blockchain Expo in Amsterdam, …

Ethereum 2.0 Proof-of-Stake (PoS) lancering gepland voor januari 2020 – Bitcoin Magazine NL

De Ethereum Basis geeft meer particulars vrij over Ethereum 2.0, de overstap van een Proof-of-Work …