Ethereum 2.0 Serenity vordert ondanks uitstel Constantinople fork – Bitcoin Magazine NL

Ethereum (ETH) heeft een pre-launch gelanceerd in de overgang naar Ethereum 2.0 (ook bekend als Serenity). Serenity is de systeemupgrade die Ethereum’s blockchain beter en sneller moet maken. De volledige improve is zeer advanced en wordt gefaseerd over een aantal jaren uitgevoerd. Rond 2021 moet de replace afgerond zijn en is Ethereum is stuk schaalbaarder.

 

 

 

 

Ethereum improve Serenity

De Serenity-upgrade is onderverdeeld in vier fasen, die elk verder zijn onderverdeeld in subfases. De eerste fase, Frontier, was de eerste construct van Ethereum’s bij de lancering. De tweede fase, Homestead werd doorgevoerd in 2018.

De derde fase, de fase waarin we ons bevinden, heet Metropolis. Metropolis bestaat uit twee ‘exhausting forks’, hoewel het geen harde splitsingen zijn zoals we bij bitcoin gezien hebben. De exhausting forks heten Byzantium en Constantinople, waarvan de laatste is uitgesteld tot eind februari vanwege kwetsbaarheden in de good contract code. Concluderend, we zitten formeel in Metropolis-stadium, maar ethereum is ook al begonnen aan het uitvoeren van de laatste fase.

 

 

Van Proof of Work naar Proof of Stake

Serenity (Ethereum 2.0) is de belangrijkste en meest veelzijdige fase in de ontwikkeling van Ethereum. De replace moet een verscheidenheid aan problemen aanpakken, van schaalbaarheid, economische finaliteit en beveiliging. De updates die deze fase omvat, zijn ‘proof of stake’-oplossingen (PoW), zoals Beacon Chain en Casper FFG, evenals schaaloplossingen, waaronder sharding (bekend van Zilliqa), eWASM, Plasma, Raiden.

Hoewel al deze updates en oplossingen belangrijk zijn komt er één bijzondere verandering. Het volledige Ethereum-netwerktransitie verandert van een proof-of-work (PoW) naar een proof-of-stake (PoS) -consensus algoritme, iets wat Cardano ook al in de praktijk brengt.

Testnet Gorli

Naast de pre-launch van Ethereum 2.0 is ook de testnet platform genaamd Gorli reside. Dit dient het als een proef voor de sharding-oplossing, genaamd Prysm for Serenity. Met het testnet kunnen ontwikkelaars good contracts testen en upgrades uitvoeren op een gesimuleerde versie van de blockchain.

Ondanks dat de Constantinople exhausting fork is vertraagd, blijven andere aspecten van Ethereum 2.0 doorontwikkelen. Al deze netwerkverbeteringen zijn tijdrovend, maar Ethereum werkt langzaam maar gestaag naar duurzame schaalbaarheid.

 

 

 

 

Opschalen ethereum

Om aan de high te blijven als blockchain-netwerk voor good contracts en gedecentraliseerde applicaties, moet de blockchain van Ethereum worden geschaald. Het netwerk moet worden geüpgraded om bijvoorbeeld transactiekosten te verlagen.

Blockchain-platforms zoals EOS, NEO en Cardano hebben meer mogelijkheden in vergelijking met Ethereum. Als de Ethereum-foundation de schaal van de Ethereum-blockchain niet verbetert, gaat Ethereum haar positie verliezen als meest gebruikte blockchainplatform anno 2019.

Meer ethereum bij Bitcoin Magazine NL?

Bekijk dit interview met Joseph Lubin, één van de oprichters van Ethereum en oprichter van blockchainconsultancy ConsenSys. We spraken Lubin tijdens Blockchainlive in Londen, september 2018.

crypto kopen 

 

 

 

About Tom Greenly

Check Also

Carrefour gebruikt blockchain Ethereum als verlengstuk van verpakkingen om vertrouwen te winnen – BTC Nieuws

Vandaag sprak Emmanuel Delerm van de Franse supermarktketen Carrefour tijdens de Blockchain Expo in Amsterdam, …

Ethereum 2.0 Proof-of-Stake (PoS) lancering gepland voor januari 2020 – Bitcoin Magazine NL

De Ethereum Basis geeft meer particulars vrij over Ethereum 2.0, de overstap van een Proof-of-Work …