De Japanse yen nu de meest gebruikte valuta voor Bitcoin trading – Crypto Insiders

De Amerikaanse greenback is normaal gesproken de dominante fiat-valuta waarmee Bitcoin (BTC) wordt gekocht, maar daar lijkt nu verandering in te zijn gekomen. De Japanse yen blijkt die positie namelijk sinds kort over te hebben genomen.

Ruim 490.000 BTC werd de afgelopen 24 uur verhandeld met behulp van de yen, wat 49% van het totale handelsvolume is. En aangezien de greenback maar 46% van dat quantity uitmaakt laat de yen de greenback nu dus achter zich.

Er zijn verschillende redenen dat de yen nu bovenaan staat. Zo blijkt uit de information dat het gebruik van de yen vooral eind vorig jaar begon toe te nemen. In november werd voor slechts 21% van de BTC-transacties de yen gebruikt, waar de greenback toen nog 51% van de transacties uitmaakte.

Dat is nu dus wel anders. De meest aannemelijke reden dat de yen nu zo populair lijkt te zijn is dat de Japanse cryptocurrency-markt steeds beter gereguleerd wordt.

De Japanse toezichthouder, de Monetary Providers Authority (FSA), hanteert nu namelijk een veel strikter beleid dan voorheen. Dit doet het nadat verschillende Japanse cryptocurrency exchanges gehackt werden, waarbij honderden miljoenen verloren gingen.

Nu zorgt de Japan Digital Forex Trade Affiliation ervoor dat de exchanges zich aan de regels houden. Daarnaast dient een alternate een vergunning hebben voordat het platform crypto handel magazine aanbieden in Japan. Hierdoor is er veel meer vertrouwen ontstaan in de Japanse crypto-markt, wat nu terug te zien is in de cijfers.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Fb– of Twitter pagina.

Vorig artikelBitcoin (BTC) koers weekanalyse: falling wedge?
Volgend artikelDeze app voor Bitcoin-betalingen is nu de tweede populairste app voor iOS

About Tom Greenly

Check Also

3 Interesting Aspects of the OmiseGO-oriented GO.Exchange

Increasingly more cryptocurrency buying and selling platforms are coming to market in current months. That …

How to make money off Facebook’s Libra — Quartz

Since Fb introduced its deliberate Libra forex June 18, the bitcoin market has gone haywire. …