Wrapped Bitcoin (WBTC) lanceert op Ethereum – Blockchain Stories


Wrapped Bitcoin (WBTC) wordt als ERC20-token gelanceerd op Ethereum. De token is gekoppeld aan bitcoin. De token is vandaag gelanceerd volgens een persbericht op de web site van het workforce achter de munt. De token is een samenwerkingsproject van onder andere blockchain beveiligingsbedrijf BitGo en het Kyber Community protocol.

ERC20-token met focus op bitcoin?

De Wrapped Bitcoin is een beetje een gek verhaal. WBTC wordt 1 op 1 verdeeld onder alle bitcoin pockets houders. Het doel is uiteindelijk om de gebruikers van deze nieuwe munt mogelijkheden te bieden die anders niet mogelijk zijn. WBTC moet voor meer use-circumstances van bitcoin binnen het Ethereum ecosysteem zorgen. In het persbericht wordt ook bevestigd dat de token goed is gecheckt door een derde partij. Je kunt het zo zien: je kunt nu met jouw bitcoin ook binnen het ecosysteem van Ethereum je ding doen.

Is er wel een usecase?

Volgens de web site van WBTC moet het met deze token makkelijker zijn om bijvoorbeeld BTC te versturen van change naar change. Ook zou het voor de doorsnee gebruiker makkelijker zijn om WBTC te beheren dan bitcoin zelf. Ik zie zelf niet waarom dat het geval is, maar ik laat mij graag verrassen. Ook worden de sensible contracts die mogelijk zijn met tokens op de blockchain van Ethereum aangehaald. En dat is hartstikke leuk, maar ook daar heb je geen WBTC voor nodig.

Een stablecoin voor bitcoin?

Er bestaat internet zoveel WBTC als normale BTC. Wanneer je een Wrapped Bitcoin-token gebruikt dan staat hetzelfde aantal ‘echte’ bitcoin stil. Wanneer je de bitcoin weer claimt wordt de Wrapped Bitcoin gedelete. Alle transacties en de bewaarde bitcoin zijn natuurlijk terug te vinden op de chains. In theorie kun je dus met WBTC betalen bij diensten of internet sites waar je alleen met ERC20-tokens terecht kunt. Dit hele mission lijkt mij een beetje overbodig, maar ik kan het mis hebben.

erc20ethereumWBTCWrapped Bitcoin

About Tom Greenly

Check Also

2019 in Crypto is Year of the DEX: NEO’s Nash to Launch, Main Competitor of Binance?

The launch date of the much-anticipated decentralised change being constructed on NEO, Nash, was introduced …

Shift Card Sunsets, Leaving US Crypto Card Users With Few Options

U.S.-based Shift Card, a Visa debit card service that enables folks to spend cryptocurrencies held …