Ethereum Constantinople update voor tweede keer uitgesteld – BTC Nieuws

De Constantinople update van het Ethereum netwerk is voor de tweede keer uitgesteld. Eén van de verbeteringen van het netwerk heeft namelijk een beveiligingslek, waar hackers gebruik van kunnen maken. Verwacht wordt dat aanstaande vrijdag een nieuwe datum wordt bepaald voor de update.

Kwetsbaarheid in de code

ChainSecurity heeft een kwetsbaarheid in een nieuwe functie ontdekt, en daarom kan de update niet doorgaan. In een blogpost op dinsdag 16 januari legt de organisatie uit dat het Ethereum Enchancment Proposal (EIP) 1283 voor problemen kan zorgen. By way of een loophole zou het mogelijk zijn om cryptocurrency te stelen uit een good contract.

De kwetsbaarheid in de code zorgt ervoor dat hackers op dezelfde manier cryptocurrencies kunnen wegkapen als bij het berucht DAO-incident van 2016.

By way of een ‘reentrancy assault’ kunnen hackers by way of een slimme truc dezelfde functie meerdere keren opnieuw inschakelen. En dat zonder dat de andere partij daar vanaf weet. ‘Volgens dat situation kan een aanvaller in feite oneindig cryptocurrency’s terugtrekken uit een good contract,’ vertelt Joanes Espanol van blockchain-analysebureau Amberdata.

Niet de eerste keer

Het is de tweede keer dat de Constantinople update wordt uitgesteld. Eigenlijk zou de update vorig jaar in oktober al ingevoerd worden. De update werd op 14 oktober gelanceerd op een testnetwerk. Maar op dat testnetwerk ging het fout. Er waren complicaties, en daarom moest de update worden uitgesteld naar januari 2019. En nu wordt de update dus opnieuw uitgesteld.

Het improvement crew van Ethereum heeft aanstaande vrijdag een assembly. Dan wordt de nieuwe datum voor de Constantinople update bepaald. Het is nog onduidelijk hoe lang het duurt om de kwetsbaarheid in de code te verbeteren.

Koers krijgt een klap na het nieuws

Direct na het nieuws van het uitstel van Constantinople daalde de koers van ether flink. In slechts één uur tijd daalde de prijs van ether van 110 euro naar 102 euro op Bitstamp. Maar op het second van schrijven is de koers weer bezig met een herstel.

 

About Tom Greenly

Check Also

Carrefour gebruikt blockchain Ethereum als verlengstuk van verpakkingen om vertrouwen te winnen – BTC Nieuws

Vandaag sprak Emmanuel Delerm van de Franse supermarktketen Carrefour tijdens de Blockchain Expo in Amsterdam, …

Ethereum 2.0 Proof-of-Stake (PoS) lancering gepland voor januari 2020 – Bitcoin Magazine NL

De Ethereum Basis geeft meer particulars vrij over Ethereum 2.0, de overstap van een Proof-of-Work …