Aantal Bitcoin ATM’s groeit met de dag – Blockchain Stories

Het aantal wereldwijd geïnstalleerde bitcoin-geldautomaten (ATM’s) is gestegen tot boven de four.000 stuks. Volgens de gegevens van de branchestatistieken-verzamelaar Coin ATM Radar. Met behulp van Bitcoin ATM’s kun je gemakkelijk en relatief anoniem bitcoin kopen. Het werkt zoals een normale pinautomaat.

Moordend tempo

Per dag worden er zo’n 5 geldautomaten geïnstalleerd. Ondanks de aanhoudende bear markt is dit groeitempo van de hoogste snelheidsklasse. Zelfs toen in 2017 de prijzen van bitcoin en andere cryptomunten omhoog schoot, werden er minder ATM’s dan nu geprepareerd. Bullish indicator? Wellicht. Maar misschien kun je dus eerdaags bij jou om de hoek, je eigen bitcoin uit de muur trekken.

Schiphol Bitcoin ATM

De verdeling van Bitcoin ATM’s

Van de in totaal 4167 Bitcoin pinautomaten wereldwijd bevindt 71,eight procent zich in Noord-Amerika. 56 procent in de Verenigde Staten en 15 procent in Canada. 23 procent in Europa en 2,6 procent in Azië. 1,three en 1,1 procent zijn respectievelijk in Oceanië en Zuid-Amerika, en slechts zero,2 procent bevindt zich in Afrika. Binnen Azië heeft Hong Kong het leeuwendeel van de geldautomaten – goed voor zero,eight procent van de machines wereldwijd – terwijl het in Europa Oostenrijk is (6,four procent), op de voet gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (four,eight procent). Werk aan de winkel dus voor ons kleine kikkerlandje. waar er er ook enkele staan, bijvoorbeeld éen op Schiphol.

Lengthy stay king Bitcoin

Volgens de gegevens zijn de installaties in de Verenigde Staten gestegen van 1.216 op 1 januari 2018 naar 2.475 vandaag de dag. Dat zijn dus ruim 1200 nieuwe automaten in één jaar, een verdubbeling. Bijna alle crypto-geldautomaten ondersteunen bitcoin. Ruim 64% ondersteunt daarnaast ook nog een altcoin. Ook in de ATM wereld blijft Bitcoin de koning.

Toekomstmuziek

De dag dat je overal met je favoriete cryptomunt kunt betalen lijkt nu nog ver weg. Alles heeft zijn tijd nodig, maar dat die dag komt lijkt onvermijdelijk. We staan wellicht aan de begin van een nieuw digitaal tijdperk waar bitcoin en andere cryptocurrency een grote rol in kunnen spelen.

Foto: Flickr

About Tom Greenly

Check Also

How to Find a Bitcoin Cash Meetup Near You

Cryptocurrency neighborhood meetups are a wonderful means to study service provider adoption in your native …

Why Bitcoin Has A Great Deal Of Upside From Here – Bitcoin Cash USD (Cryptocurrency:BCH-USD)

Supply: Forbes.com Bitcoin Has A Lot Extra Upside From Here The cryptocurrency market is again. …