Podcast #12: Durfkapitalist Tim Draper: “Bitcoin heeft de positie van Microsoft in de jaren negentig” – Bitcoin Magazine NL


In deze twaalfde aflevering van onze podcastserie een gesprek met de bekende Amerikaanse durfkapitalist Tim Draper, oprichter van Draper Associates en Draper College. Draper is telg in een zeer bekende VC-familie uit Californië. Zijn opa was oprichter van Draper, Gaither en Anderson, in 1959 één van de eerste VC-firma’s van de VS. Zijn vader Invoice was één van de eerste aandeelhouders van Skype. Toen het aan eBay werd verkocht voor four,1 miljard greenback, had Draper 10% van de aandelen in handen.

 

 

 

 

Tim Draper over bitcoin

Zijn Tim Draper was één van de eersten die onder een e-mail een advertentie plaatste, en werd daarmee later bekend als bedenker van – wat door sommigen als ‘viral’ marketingtruc wordt gezien. Draper heeft interesse gehard in technologiebedrijven, die een disruptie kunnen teweegbrengen. In 2014 haalt hij de wereldwijde nieuwskoppen door 30.000 bitcoins van het Amerikaanse leger te kopen voor – het nu – slechts 633 greenback per stuk.

Draper is ondanks het schrale koersjaar 2018 ‘bullish’ gebleven op bitcoin. We spraken hem tijdens de Subsequent Net conferentie in Amsterdam, eind mei 2018. Hij had web zijn bitcoinrapliedje gezongen in de Exhausting Fork tent, de eerste keer dat The Subsequent Net serieus aandacht besteedde aan de crypto – en blockchainbedrijven. In dit gesprek benadrukt Draper nogmaals zijn voorspelling: “Bitcoin zal in 2020 250.000 greenback waard zijn, need ik verwacht dat de greenback minder waard wordt, terwijl bitcoin alleen maar meer waard wordt.”
Andere namen waar Draper van gecharmeerd is: Ethereum en Tezos.

 

 

Podcast #12 – Tim Draper: “Wérkelijke waarde van bitcoin zit in netwerk”

Of kijk het interview terug op ons Youtube-kanaal.

About Tom Greenly

Check Also

Latin America and Turkey Have the Most Cryptocurrency Users, Poll Shows

Cryptocurrency utilization has been increasing globally and a brand new survey confirms that pattern. The …

Bitcoin schommelt rond $9.000. BTC token op Binance DEX | – Bitcoin Magazine NL

Bitcoin (BTC) zit op het second van schrijven web boven de $9.000. De koers lijkt …