Domino-bloedbad: Bitcoin en Ethereum leveren flink in – Want

Over de afgelopen 24 uur heeft de cryptomarkt flink in moeten leveren, na een aantal zeer stabiele dagen. Bitcoin zakte drie procent in waarde, als koploper in een daling van in totaal 10 miljard greenback in de gehele markt.

Bitcoin, Ethereum en meer leveren flink in

Ethereum en EOS leverden echter het meest in. Beide altcoins schoten 9 procent in het rood. Ook bij Litecoin, Monero, Cardano, Sprint en Bitcoin Money was het flink raak. Zij schoten zeven procent in waarde naar beneden.

CCN meldde onlangs dat een pockets met maar liefst 720 miljoen greenback aan Bitcoin na jaren aan inactiviteit weer in beweging was gekomen. Een anonieme bron beweert dat de pockets het eigendom is van een sleutelpersoon van Silk Street, een marktplaats voor illegale goederen op het darkish net.

Verdachte pockets veroorzaakt domino-impact

“Het lijkt erop dat de eigenaar van een gigantische Silk Street-gerelateerde pockets zijn belongings sinds drie dagen actief aan het verplaatsen is. Hij verdeelt zijn vermogen in stukjes van 100 cash over subwallets. De laatste keer dat iemand aan die cash zat, was vier jaar en vijf maanden geleden.”

Dat is wellicht de meest spannende uitleg van het fenomeen, maar niet iedereen is het daarmee eens. WizSec, een Japans veiligheidsbureau, beweert dat de gigantische pockets gelinkt is aan de nu opgeheven crypto-trade Mt. Gox.

Hoe dan ook lijkt het er sterk op dat die honderden miljoenen aan een domino-impact hebben veroorzaakt, over verschillende beurzen. Daardoor leverde de cryptomarkt de afgelopen 24 uur flink in.

Hoe zien de komende dagen er uit?

Voor deze rode cijfers toonden munten als Bitcoin juist degelijke stabiliteit in hun prijssegment. Steeds meer analisten wezen erop dat er een bodem is gelegd. Zelfs de meest degelijke bodem is echter niet bestemd tegen een promote-off van deze magnitude.

De kans op compensatie/correctie is in de komende dagen vrij groot. De afgelopen weken toonde de gehele markt degelijke stabiliteit, waarbij vooral Bitcoin oversold was. Gezien de pattern van deze maand is de kans groot dat de markt de komende dagen terug schiet richting de 200 miljard greenback.

Voorlopig is het goed nieuws dat de markt ondanks deze klap boven het jaarlijkse dieptepunt van 186 miljard greenback is gebleven. Hopelijk kan er de komende dagen een foundation worden gelegd voor verdere groei, waarbij het sleutelwoord absoluut momentum is.

 

 

Reageer op artikel:

Domino-impact: Bitcoin en Ethereum leveren flink in

About Tom Greenly

Check Also

Vitalik Buterin komt met opmerkelijke claim: ‘Ethereum 2.0 veiliger dan Bitcoin’ – Bitcoin Magazine NL

Vitalik Buterin beweert dat Ethereum de komende jaren op een veiliger consensusmechanisme werkt dan bitcoin. …

Prijsanalyse 9 oktober 2019: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin – Newsbit.nl

Wat een week zeg! Met de stijging die we zojuist hebben gezien zijn veel altcoins …